2020-08-11 17:01

Pensionarii protestează în faţa Ministerului Muncii

 |  11:01
Pensionarii protestează în faţa Ministerului Muncii

Circa 20 de pensionari din Federația Națională "Solidaritatea" a Pensionarilor din România - FNSPR protestează, miercuri dimineaţa, în faţa sediului Ministerului Muncii, urmând ca la ora 12,00 să pornească în marș spre sediul Guvernului.

"Obiectivul protestului de astăzi (miercuri — n.r.), al membrilor din cadrul Federației noastre este cu referire directă la intrarea Federației noastre în Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice, vizavi de opoziția nejustificată a acestui organism de ne primi. Fără doar și poate nu lipsește punctul de pensie care trebuie să nu mai fie amânat și să fie de 45% din salariul mediu brut pe economie", a precizat Marin Iancu, președinte al Federației Națională "Solidaritatea" a Pensionarilor din România — FNSPR, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că, în prezent, valoarea unui punct de pensie se situează în jurul a 830 — 850 de lei și ar trebui să ajungă la 1.200 de lei.

"Protestul mai vizează și aplicarea legii cu privire la grupa I și a doua de muncă, unde este trunchiat aplicată, așa cum de altfel se întâmplă la noi", a completat Marin Iancu.

Aproximativ 100 de persoane sunt aşteptate să participe la protest. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz