2020-04-05 11:30

Percheziții de amploare, în urma poluării excesive din București

 |  09:16
Percheziții de amploare, în urma poluării excesive din București

Polițiștii din Capitală efectuează, luni, mai multe percheziții într-un dosar ce vizează activitatea de colectare, transportare și îngropare a deșeurilor, în locuri neautorizate, de către firme și persoane fizice, activitate ce aduce prejudicii majore mediului.

„Astăzi (marți - n.red.) polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigarea Criminalității Economice, sprijiniți de comisari ai Gărzii de Mediu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 9 mandate de percheziție, în București și județele Ilfov și Giurgiu, într un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni ce aduc atingere mediului”, anunță Poliția Capitalei.

Conform sursei citate, sunt efectuate cercetări cu privire la activitatea desfășurată de două societăți comerciale și mai multe persoane fizice, care ar fi colectat, transportat, deversat și îngropat deșeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului.

Luni seara, și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că a solicitat Inspecției Muncii să desfășoare, în paralel cu verificările efectuate de instituțiile din subordinea Ministerului Mediului, un control privind siguranța în muncă la firmele de mediu din București.

În noaptea de duminică spre luni, aplicaţiile care măsoară calitatea aerului din Bucureşti au înregistrat depăşiri extrem de mari ale cantităţilor de particule în suspensie, chiar şi de 10 ori peste maximul admis. Ministrul Mediului a precizat că poluarea provine de la arderile necontrolate din Bucureşti şi din judeţul Ilfov. Ministerul Mediului va verifica, până la finalul acestei săptămâni, toate sursele de poluare din zona București – Ilfov, iar operatorii care nu dețin echipamente pentru montorizarea calității aerului vor fi obligați să remedieze situația, a anunțat Costel Alexe, ministrul Mediului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-03Parerea ta...

DISCIPLINA
03 Mar 2020

Firmele financiare ar trebui „să se asigure că fiecare decizie financiară ia în considerare schimbările climatice. De subliniat trei domenii cheie de concentrare, inclusiv „cantitatea și calitatea” îmbunătățite a dezvăluirii climatice, gestionarea mai bună a riscurilor și testarea stresului, precum și ajutoarele pentru companii „să identifice oportunitățile” în tranziția la zero net.
CETATEAN
03 Mar 2020

Pina acum ce au facut cei competenti ? Gunoaiele au cazut din spatiu ? Alo vama ....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine