2019-11-21 08:41

PERICOL pentru Autostrada Lugoj-Deva. Pământul o ia la VALE

 |  20:43
PERICOL pentru Autostrada Lugoj-Deva. Pământul o ia la VALE

Probleme uriaşe pe un tronson al şantierului Autostrăzii Lugoj - Deva! Au apărut noi imagini filmate de sus care arată cât de serioase sunt problemele create de alunecarea de teren de pe versantul de la Şoimuş. Pământul o ia la vale la aproape doi ani de când se lucrează pentru a face loc unui sector de autostradă.

Pământul a început să o ia la vale pe lotul 4 al autostrazii Lugoj-Deva în urmă cu doua-trei saptamani, când o porţiune de zeci de metri, dintr-un deal imens, s-a desprins.

Tronsonul respectiv trebuia să fie gata de doi ani. Constructor este o firma romaneasca, iar planul tehnic al Autostrazii Lugoj-Deva a fost aprobat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Specialistii spun ca alunecarile de teren puteau fi prevăzute, dacă ar fi existat studii de fezabilitate si geologice complete, mai ales că se ştia că zona este una instabila.

Blocajul va intarzia inauguarea autostrazii cu luni de zile, mai spun specialistii. In plus, constructorul va trebui sa vina cu solutii mult mai costisitoare pentru consolidarea dealului.

CNAIR spune ca alunecarile sunt normale din cauza escavarilor facute in deal, care provoaca vibratii.

Autorităţile spun că la inaugurarea autostrazii nu va exista niciun pericol pe autostrada Lugoj-Deva. Doar că, acum, chiar nu se mai stie cand ar putea fi deschisa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray