2020-04-07 00:18

Pesta porcină ”lovește” din nou: 1.500 de mistreți trebuie împușcați pe un fond de vânătoare privat!

 |  20:35
Pesta porcină ”lovește” din nou: 1.500 de mistreți trebuie împușcați pe un fond de vânătoare privat!

Virusul pestei porcine a fost confirmat, miercuri, pe un fond de vânătoare privat din județul Gorj, unde, potrivit autorităților sanitar-veterinare, trebuie împușcați aproximativ 1.500 de mistreți.

"În cursul zilei de astăzi am primit buletinele de analize, toate cele trei probe care au fost trimise spre analiză au fost diagnosticate pozitiv PPA. În acest moment lucrăm la un plan de măsuri, vor fi aplicate nişte măsuri în acest parc de vânătoare, în sensul că efectivul de mistreţi de acolo trebuie recoltat şi situaţia e un pic mai grea, pentru că discutăm de animale sălbatice şi metoda de a le recolta este prin împuşcare. Vorbim de un efectiv estimat de aproximativ 1.500 de animale", a declarat, pentru Agerpres, directorul DSVSA Gorj, Sorin Ştefănescu.

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte despăgubirile în cazul omului de afaceri care deţine fondul privat din zona oraşului Turceni, "la prima vedere, nu vor fi acordate", dar situaţia va fi analizată.

În judeţul Gorj au fost confirmate 41 de focare de PPA la porc domestic, fiind ucise 433 de suine. Totodată, până acum au fost stinse patru focare.

De asemenea, în şase fonduri de vânătoare au fost găsiţi morţi 13 mistreţi, la care a fost confirmată pesta porcină. Este vorba de fondurile 20 Curtişoara, 10 Sadu, 5 Tismana, 13 Săcelu, 42 Turburea şi 38 Turceni - mai notează Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine