2020-07-02 10:29

Pesta porcină se extinde rapid în judeţul Giurgiu. Toţi porcii din două sate, sacrificaţi de inspectorii DSV

 |  13:52
Pesta porcină se extinde rapid în judeţul Giurgiu. Toţi porcii din două sate, sacrificaţi de inspectorii DSV

Peste 100 de porci din gospodăriile unui sat din judeţul Giurgiu au fost ucişi de inspectorii DSV, în două zile, ca urmare a apariţiei unui nou focar pe pestă porcină

26 de focare de pestă în gospodării şi alte 20 la porcii mistreţi de pe fondurile de vânătoare – aceasta este situaţia evoluţiei pestei porcine în judeţul Giurgiu vineri, 12 iulie.

Cu o zi înainte, inspectorii DSV au început uciderea preventivă a tuturor porcilor din gospodăriile populaţiei din Pietrişu, după ce în sat au fost confirmate şase focare de pestă porcină

"În urmă cu aproximativ o săptămână de zile a fost confirmat de Institutul de Diagnostic pentru Sănătatea Animalelor (IDSA) Bucureşti primul focar de pestă porcină africană în satul Pietrişu, judeţul Giurgiu, dar lucrurile au evoluat rapid şi în prezent evoluează şase focare de PPA în localitate, motiv pentru care astăzi am început uciderea porcilor din tot satul. Din estimările efectuate, în două zile vor fi ucişi o sută de porci din gospodăriile populaţiei", a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Giurgiu, Liviu Florescu.

El spune că din primăvară, de la apariţia primelor cazuri de pestă porcină africană în acest an, în judeţul Giurgiu au fost ucişi 246 de porci domestici.

Satul Pietrişu este cea de-a doua localitate din judeţ unde s-a decis sacrificarea tuturor porcilor din gospodării, după ce în localitatea Isvoarele (unde fuseseră depistate 4 focare de pestă) s-au luat aceleaşi măsuri.

De menţionat că în decurs de 7 zile, în judeţ au fost depistate 8 noi focare de pestă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz