2020-05-25 16:15

Peste 10.000 de jandarmi și 13.000 angajați IGSU, mobilizați pentru alegeri

 |  08:30
Peste 10.000 de jandarmi și 13.000 angajați IGSU, mobilizați pentru alegeri

Duminică, Jandarmeria Română va asigura buna desfășurare a alegerilor în secțiile de votare din toata țara, alături de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Sâmbătă, Jandarmeria Română va însoți și securiza transportul buletinelor de vot către secții, care se va încheia cel târziu la ora 18,00. La finalul distribuirii buletinelor de vot, jandarmii vor asigura paza și protecția la 4.528 de secții dispuse în 3.117 locații.

În perioada premergătoare procesului electoral, Jandarmeria Română a asigurat protecția locațiilor unde au fost tipărite buletinele de vot sau au fost confecționate materiale electorale, se arată în comunicat.

Totodată, jandarmii vor avea în atenție și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică la nivel național, pentru a preveni orice incidente ce ar putea tulbura ordinea publică, precum și pentru descurajarea faptelor antisociale.

"Inspectoratele pentru situații de urgență au efectuat, în această perioadă, acțiuni preventive care să contribuie la consolidarea climatului de siguranță a cetățenilor, respectiv buna organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare din acest an. Inspectorii de prevenire au efectuat 14.492 verificări la obiectivele în care sunt organizate cele 18.626 secții de votare, fiind înlăturate în mod operativ peste 5.400 nereguli. Disfuncționalitățile identificate în teren prin încălcarea legislației din domeniul apărării împotriva incendiilor au fost sancționate cu 11 amenzi, în cuantum de 15.000 lei", informează, pe de altă parte, un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine