2020-05-29 11:21

Peste 21.000 de deținuți vor să voteze în turul doi al alegerilor prezidențiale

 |  16:10
Peste 21.000 de deținuți vor să voteze în turul doi al alegerilor prezidențiale

Mai mult de jumătate de deținuți din penitenciarele din România și-au exprimat dorința de a participa duminică la alegerile prezidențiale. Așadar, peste 21.000 de condamnați vor să-și exercite dreptul la vot în cel de-al doilea tur al alegerilor, când bătălia se va da între Klaus Iohannis(ACL) și Victor Ponta(PSD).

Potrivit reprezentanţilor ANP, în prezent în penitenciarele din România se află 30.735 de deţinuţi, dintre care 25.492 au drept de vot. Dintre aceştia, 21.575 şi-au exprimat intenţia de a vota duminică.

Pentru aceasta, 92 de secţii de votare vor trimite urne mobile în toate cele 45 de penitenciare din ţară. Conform legii, pentru a vota, persoanele lipsite de libertate trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să fie cetăţeni români, să aibă peste 18 ani, să deţină acte de identitate valabile şi să nu aibă interzis acest drept prin sentinţa de condamnare.

Deţinuţii care au vrut să voteze, au făcut o cerere către reprezentanţii penitenciarului unde sunt încarceraţi., iar în urma aprobării acesteia, îşi pot exprima duminică opţiunea de vot.

Persoanele aflate în arest preventiv pot vota în aceleaşi condiţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine