2020-02-28 11:16

Peste 45% dintre români au rude şi prieteni plecaţi în străinătate pe perioade îndelungate

 |  17:49

Peste 45%dintre români au rude, prieteni apropiaţi sau cunoştinţe plecate în străinătatepe perioade îndelungate, jumătate dintre aceştia iau legătura săptămânal, 21%lunar şi doar 2% spun că nu mai ţin deloc legătura cu cei plecaţi din ţară,potrivit unui studiu recent.

"Maimult de jumătate dintre locuitorii din Banat-Crişana-Maramureş, Dobrogea şiArdeal şi preponderent românii care locuiesc în zona rurală şi oraşele mici aucunoştinţe în afara ţării. Proporţia acestora scade pe măsură ce creşte numărulde locuitori ai aşezării de rezidenţă - astfel că în Bucureşti întâlnim doar unsfert din populaţie care să aibă cunoştinţe plecate înstrăinătate", potrivit rezultatelor studiului realizat de GfK. Totodată,rezultatele studiului arată că tinerii sub 24 de ani ţin legătura mai des cucei plecaţi.

Doar 5%dintre români obişnuiesc să telefoneze ei înşişi persoanelor cunoscute aflateîn străinătate. În schimb, 45% contactează şi sunt contactaţi în egală măsură,iar 50% sunt, de obicei, contactaţi de cei plecaţi.

Telefonulmobil este cel mai popular mod de a ţine legătura cu cei dragi, 81% dintrerespondenţi spunând că sună sau sunt sunaţi pe mobil. Urmează, aproape laegalitate, programele gratuite de telefonie prin internet (39%), telefonul fix(38%), iar 28% comunică prin mesageria instantanee. Cel mai puţin folositemoduri de comunicare sunt scrisorile (9%), cartelele cu credit (7%) şiprogramele plătite de telefonie prin internet (3%). Telefonul mobil estefolosit mai mult în mediul rural (86%) decât în urban (77%).

Studiul afost realizat în luna august, pe un eşantion de 1.080 de respondenţi din mediulurban şi rural. Rezultatele sunt reprezentative pentru populaţia României învârstă de 15 ani şi peste.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine