2020-07-09 15:29

Petre Daea, Isărescu și MERELE: ”Să nu mâncăm etichetele”

 |  22:24
Petre Daea, Isărescu și MERELE: ”Să nu mâncăm etichetele”

Schimb de replici inedit, vineri, între Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu și Ministrul Agriculturii, Petre Daea în subiectul....merelor românești. În vreme ce oficialul BNR și-a exprimat îngrijorarea că România importă foarte multe mere, Petre Daea i-a răspuns lui Isărescu în stilul său caracteristic.

"Ce m-a frapat pe mine, chiar am discutat cu colegii, este ca importam foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana si numai 3% din productie. Bineinteles, aici e vorba si de imbatranirea livezilor. Ele trebuie innoite", a spus vineri Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu ocazia lansarii Raportului privind inflatia.

Observația Guvernatorului nu a rămas fără răspuns chiar din partea celui care are în mână frâiele agriculturii românești, Petre Daea.

”Ma bucura preocuparea guvernatorului. Il apreciez. Profund in analize si ne potrivim in gandire. Este si un agricultor desavarsit. Are o vie foarte bine organizata. Il felicit.

Da, este adevarat ce a spus, a prins miezul problemei. A spus de specia romaneasca a marului care a fost deficitara. Iata ca a fost in partea rea a anului trecut. A fost afectat de temperaturile scazute. A fost afectat dupa inflorit.

Ma duc peste tot in tara. Mai intai trec prin piata. Trebuie sa producem in tara este important si sa le punem pe piata. Ma bucur ca preluati secvente. Am introdus aceasta preocupare a consumului de produse de buna calitate, cunoscute in tara. Sa nu mancam etichetele. Cineva spunea ca pana acum ne atrageau etichetele. Trebuie sa fim selectivi. Sa nu ne deranjeze ca marul este mai mic” a explicat Daea, vineri seara la RTV.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz