2020-05-31 14:10

Petroșeneanul Avram Iancu, o nouă încercare de a traversa înot Canalul Mânecii

 |  11:42
Petroșeneanul Avram Iancu, o nouă încercare de a traversa înot Canalul Mânecii

Petroșeneanul Avram Iancu se pregătește pentru o nouă încercare de a traversa înot Canalul Mânecii. Acesta a declarat că prin gestul său dorește să se implice și în campania de strângere de fonduri pentru achiziția operei lui Brâncuși, 'Cumințenia Pământului'.

'În acest an am înotat câte 11-12 ore continuu pentru diferite cauze umanitare, în sprijinul bătrânilor de la un azil de bătrâni din Petroșani sau al unei fetițe cu mari probleme de sănătate din Bumbești Jiu. Acum vreau să înot pentru un simbol național, pentru Constantin Brâncuși și pentru opera sa 'Cumințenia Pământului'. Mă bucură campania, o susțin din toată inima, pentru că și ideea mea de a traversa Canalul Mânecii este animată de un profund spirit patriotic', a precizat Avram Iancu, potrivit Agerpres.

Petroşeneanul a mai spus că va dona și el bani pentru ca opera „Cuminţenia Pământului” să poată fi achiziționată de statul român.

'M-am antrenat foarte serios în acest an, în ape reci, ca niciodată', a subliniat Avram Iancu.

În demersul său, acesta va fi însoțit de un român ales prin tragere la sorți dintre cei care au decis să-i susțină demersul în mod voluntar. Tragerea la sorți va fi organizată marți seara, la Petroșani, în prezența presei locale.

'Sunt primul român care a atacat Canalul Mânecii și mă voi întoarce acolo pentru o nouă bătălie. Traversarea este programată în perioada 26-31 iulie, după cum a stabilit Channel Swimming Association, entitatea internațională care omologhează recordurile de înot pe acest canal. Voi fi în poziția a doua de start în fereastra de înot, ceea ce este un lucru foarte bun', a afirmat Avram Iancu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine