2020-08-05 14:51

Picanterii de Bucureşti, la Palatul Şuţu. VEZI VIDEO!

 |  13:18
Picanterii de Bucureşti, la Palatul Şuţu. VEZI VIDEO!

Între 23 şi 25 martie a.c., la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu – Bd. I.C. Brătianu, nr.2, staţia de metrou Universitate), pentru toţi pasionaţii de artă interbelică şi nu numai, se deschide târgul Picanterii de Bucureşti. Spaţiul evenimentului va cuprinde produse manufacturate, dar şi expoziţii de fotografie, pictură, design şi decoraţiuni interiore, pe teme legate de Micul Paris şi locuitorii săi.

Picanterii de Bucureşti se va desfăşura între orele 10:00 şi 20:00, la bulivar, în grădina Palatului Şutu. Intrarea la târgul de altădată este liberă. De la palat nu vor lipsi atelierele de creaţie artistică, unde bucureştenii dichisiţi vor putea realiza pălării de epocă, podoabe, portrete, tablouri sau desene de epocă. Pentru pasionaţii de pictură şi colaje, centrul de creativitate Creative Arts va deschide atelierul de cărţi poştale interbelice, unde timp de trei zile, între 23 şi 25 martie, orele 13.00 -15.00, se pot crea asemenea ilustraţii.

Bunul gust care definea moda anilor `30 – `40 se va regasi în accesorii pe care demoazelele din Micul Paris le pot crea singure la atelierele de cercei Charleston, voalete şi toci, care vor avea loc sâmbătă şi duminică, după orele unşpe pe trecute fix.

Duduiţele care vor să se comporte în soţietate precum domniţele pot învăţa câteva dintre bunele maniere în cadrul unui atelier susţinut de maestra Incubator107, Ştefana Mireţ. Amatorii de fandoseli vor avea parte timp de trei zile de şansonete, dansuri şi multe alte surprize.

Picanterii de Bucureşti cuprinde şi un spectacol de jonglerie oferit de TricTruc107 si Incubator107, sâmbătă 24 martie, de la ora 17:00.

Printre picanteriile de care vor avea parte duduile şi domnii lor se numără şi lecţiile de tango autentic care vor fi predate, în cadrul evenimentului de către profesorii de la Fabrica de Tango. Dintre aceşti maeştrii în ale tangoului nu va lipsi un dansator autentic, Flaco Dany din Buenos Aires, faimos în lumea întreagă pentru stilul unic și experiența de peste 60 de ani de dans, în peste 30 de țări. Lecţiile de tango argentinian vor fi predate în cadrul târgului, sâmbătă, 24 martie, cu începere de la ora 18:00, în grădina Muzeului Municipiului Bucureşti.

Din ambient nu vor lipsi vechiculele de epocă, adicătelea maşini şi biţiclete care vor putea fi admirate şi fotografiate de toate cucoanele şi conaşii.

Si dacă-i dans, jazz – dance să fie...

Atelier Pas Boutique va preda duminică, 25 martie, de la ora 18:00, la Picanterii de Bucureşti lecţii de jazz – dance, un stil care a luat naştere la începutul secolului XX în Statele Unite, având la bază charleston-ul, jitterbug-ul si swing-ul. De-a lungul timpului, jazz dance-ul s-a definit împrumutând elemente din majoritatea stilurilor de dans cu care a avut tangenţă, astăzi devenind cea mai populară formă de expresie prin mişcare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz