2020-04-07 01:11

Plata PENSIILOR în luna ianuarie. Ministrul Muncii face ANUNȚUL zilei

 |  00:37
Plata PENSIILOR în luna ianuarie. Ministrul Muncii face ANUNȚUL zilei

Ministrul Muncii a declarat la Digi 24 că vor fi afectați de întârzieri doar pensionarii care primesc pensiile prin Poșta Română. În cazul lor, plățile vor întârzia doar câteva zile.

Pensionari care primesc banii pe card nu vor exista întârzieri. Cu această ocazie, Ministrul Muncii a făcut un apel la pensionari să facă un efort și să treacă la sistemul de cadre pentru a evita pe viitor astfel de întârzieri.

"Nu este niciun pericol cu pensiile. Este un mic decalaj cauzat de zilele libere de la începutul anului și vor recupera acest decalaj. Plățile pensiilor încep de joi, sunt în acest moment în procesare plățile pentru plata pe card, trebuie precizat că nu vor fi cu nimic afectați pensionarii care își primesc pensiile pe card. Pentru cei care primesc pensiile cash este acest decalaj cauzat de zilele libere, pe care le vom recupera.

Începând de joi dimineața Ministerul Finanțelor a pregătit deschiderea de credit, sunt niște proceduri pe care nu le puteam face în decembrie, eu am fost foarte atentă să nu existe nicio zi de întârziere imputabilă nouă. Acum s-au deschis creditele la Ministerul Finanțelor, banii au ajuns în Trezorerie, este o procedură care nu se putea face în decembrie, până nu se închidea luna.

Deci banii au ajuns la Poșta Română și se încep plățile începând cu joi dimineață. Chiar mi-am rugat colegii de la Poșta Română să facă un efort și față de perioada de două săptămâni cât dura acoperirea națională, să scurteze la o săptămână, pentru că este o perioadă mai dificilă după sărbători și oamenii au avut cheltuieli mari. Deși vorbim de întârzieri de numai trei patru zile și doar în cazul pensiilor care ajung cu Poșta", a declarat Violeta Alexandru Ministrul Muncii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine