2020-08-09 13:04

Ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii în toată ţara. ANM a emis o informare de vreme rea

 |  10:54
Ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii în toată ţara. ANM a emis o informare de vreme rea

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme rea, valabilă în intervalul 30 iulie, ora 17.00 – 31 iulie, ora 23.00, în toată ţara. Meteorologii avertizează că vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii.

„În după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, precum şi în noaptea de joi spre vineri, 30/31 iulie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, cu precădere în centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, iar în cursul zilei de vineri, 31 iulie, aria de instabilitate va cuprinde majoritatea regiunilor, dar îndeosebi pe cele sudice, estice şi centrale”, se arată în avertizarea ANM.

Potrivit meteorologilor, „vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie”.

„Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel încât, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp, iar izolat, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, peste 30...35 l/mp. Vor fi condiţii de grindină”, precizează ANM.

Sursa citată mai menţionează că vineri, în regiunile sudice vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară la amiază.

ANM a mai emis o informare de caniculă, valabilă joi, când „valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, precum şi în partea continentală a Dobrogei, unde temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”.

De asemenea, judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, se afla sub cod portocaliu de caniculă. Temperaturile maxime vor ajunge la valoarea de 38...39 de grade, iar izolat se vor înregistra valori în jurul a 40 de grade.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz