2020-02-22 09:24

PMB: Circulația pe Podul STRĂULEȘTI a fost redeschisă, după lucrări de consolidare și reabilitare

 |  20:08
PMB: Circulația pe Podul STRĂULEȘTI a fost redeschisă, după lucrări de consolidare și reabilitare

Circulaţia pe Podul Străuleşti a fost redeschisă, joi, după finalizarea lucrărilor de consolidare şi reabilitare desfăşurate de Primăria Capitalei, prin Administraţia Străzilor şi Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti.

„Acest obiectiv de investiţii a fost finalizat la termen, într-un timp foarte scurt, de doar 12 luni! Deşi tranzitat de sute de autovehicule zilnic, acest pod nu fusese niciodată consolidat, ci doar «cosmetizat» în urmă cu zece ani, iar anul trecut, o parte din zidul de susţinere s-a surpat, împreună cu trotuarul şi o porţiune din prima bandă de circulaţie, ceea ce reprezenta un adevărat pericol atât pentru maşini, cât şi pentru pietoni. Am decis de urgenţă consolidarea şi reabilitarea acestui obiectiv de infrastructură şi iată că acum, aşa cum am promis, redăm circulaţiei rutiere şi pietonale un pasaj sigur şi modern!", a afirmat primarul general, Gabriela Firea.

Lucrările de consolidare şi reabilitare a podului Străuleşti, care supratraversează Lacul Griviţa, pe DN 1A, şi care face legătura între Bucureşti şi Ilfov (Mogoşoaia), au început în luna octombrie 2018, fiind realizate în baza unei documentaţii tehnice întocmite de către Administraţia Străzilor Bucureşti şi votate în şedinţa CGMB din 26 iulie 2018.

Conform sursei citate, s-au făcut lucrări la suprastructura şi infrastructura podului, la elementele de rezemare, la calea de rulare, trotuare, rosturi de dilataţie, sisteme de scurgere a apelor, parapete, borduri si rampe de acces. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 630.000 de euro.

Pasajul Fundeni este următorul obiectiv din această categorie, programat pentru lucrări de consolidare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine