2020-08-11 16:24

PNL cere demisia primarului general interimar al Capitalei

 |  15:59
PNL cere demisia primarului general interimar al Capitalei

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, Richard Radu, a anunţat, vineri, că liberalii cer demisia lui Ștefănel Dan Marin din funcția de primar general interimar al Capitalei.

"În lipsa unor măsuri ferme pe care starea de fapt o impune, în absența unei viziuni clare și a unei lipse de implicare, PNL îi solicită public demisia din funcția de primar general al municipiului București pe care o deține într-o perioadă de interimat în momentul de față", a precizat Richard Radu, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite Agerpres.

Liberalul consideră că primarul interimar al Capitalei "tergiversează rezolvarea problemei RADET, iar măsurile pe care le ia împreună cu cabinetul său sunt insuficiente, întârziate, defectuoase și păguboase atât pentru RADET, cât și pentru bucureșteni".

"Alături de PNL, pe 19 septembrie, și-a asumat acordul pentru bucureșteni, prin care întreg spectrul politic din CGMB s-a angajat că vom urma o listă, niște pași, un acord, astfel încât până la alegerile locale din 2016 totul să funcționeze normal în București și aici vorbim, pe lângă transparentizare, chestiuni legate de vot electronic și așa mai departe, de chestiunea RADET, termia în general. (...) Primarul interimar s-a dezis de acest acord, tergiversează rezolvarea problemei RADET, măsurile pe care le ia împreună cu cabinetul său sunt insuficiente, întârziate, defectuoase și păguboase atât pentru RADET, cât și pentru bucureșteni", a susţinut liberalul.

Richard Radu a ţinut să menţioneze că peste 1,2 milioane de locuitori ai Bucureștiului au nevoie de serviciul de încălzire.

"Ceea ce s-a întâmplat nu în ultimul an, ci doar în ultimele 24 de luni este de-a dreptul strigător la cer. Am avut un primar general în persoana lui Sorin Oprescu care a fost total dezinteresat în a rezolva, rectifica, îmbunătăți și a acorda sume de bani pentru investiții în ceea ce privește RADET. Ceea ce s-a întâmplat ne-a adus astăzi într-o situație ca, de la săptămână la săptămână, să avem probleme cu furnizorii, cu ELCEN, iar RADET să fie într-o imposibilitate de a-și plăti angajamentele. Ceea ce s-a întâmplat până acum două luni, când primar general era Sorin Oprescu, astăzi continuă. Nu avem acțiune, nu avem viziune din partea Executivului, iar noi, reprezentanți ai cetățenilor în CGMB, suntem chemați cu întârziere și nu pentru a rezolva problema, ci pentru a petici, cârpi un sistem păgubos pentru bucureșteni", a explicat liberalul Richard Radu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz