2020-07-02 10:34

Poliţia, pusă la treabă. În birocraţia transferurilor, s-a pierdut administratorul unei străzi din nordul Capitalei

 |  21:01
Poliţia, pusă la treabă. În birocraţia transferurilor, s-a pierdut administratorul unei străzi din nordul Capitalei

P24

Alexandru Vîlvoi, fondatorul Grupului „România fără Gropi”, a devenit clientul Brigăzii şi al Poliţiei Rutiere. El şi-a propus să „ajute” autorităţile locale şi naţionale să îşi facă treaba şi să repare străzile. Aşa a descoperit că o „arteră locală” nu este asumată de nimeni, este plină de gropi şi fără marcaje. Presiunile făcute de tânăr s-au soldat într-o perioadă scurtă cu amenzi de peste 17 mii de lei.

Despre „isprăvile” tânărului Alexandru Vîlvoi s-a scris şi se va mai scrie, deşi el face doar ceea ce şi-a propus: o Românie fără gropi. Noi şi halucinante sunt răspunsurile pe care le primeşte de la autorităţi. Trebuie menţionat că tânărul bucureştean nu mai corespondează cu primăriile sau administratorii străzilor, ci cu cei obligaţi de Codul Rutier să-i amendeze, adică Poliţia Rutieră. „Conform Codului Rutier, Poliţia Rutieră este obligată să aplice sancţiuni administraţiei publice dacă nu se asigură viabilitatea drumului. Asta înseamnă ca drumul să nu aibă gropi, valuri sau marcaje. Le-am promis că strâng semnături, că mă implic, numai să facem ceva cu drumurile astea. Eu sunt oripilat de numărul oamenilor care mor din cauza gropilor şi autorităţile nu fac nimic. În plus, Poliţia Rutieră nu este deloc interesată de pietoni”, spune Alex Vîlvoi.

Anul acesta a făcut 4 sesizări referitoare la starea proastă a unor străzi din Bucureşti. Astfel că, în perioada 3 iunie-21 august 2015, Brigada Rutieră a sancţionat Administraţia Străzilor, Administraţia Domeniului Public Sector 5 şi RATB cu amenzi în valoare totală de 17.475 lei. „Respectivele instituţii au primit amendă pentru că nu şi-au făcut treaba cu privire la starea carosabilului de pe patru străzi din Bucureşti. Dacă făceam sesizare pentru toate străzile pline de gropi şi fără marcaje din Bucureşti ce s-ar fi întâmplat?! Intrau în incapacitate de plată toate cele 6 primării de sector şi Primăria Generală”, comentează Alexandru Vîlvoi.

Strada nimănui

Interesant este răspunsul primit de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), referitor la o arteră de circulaţie paralelă cu Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, amplasată în dreptul sediului Antenelor. Despre această arteră plină de gropi şi fără marcaje, DGPMB nu ştie nimic. „Conform procesului-verbal încheiat între Administraţia Străzilor şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi protocolului încheiat între Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Ministerul Transporturilor şi Construcţiilor şi Turismului, tronsonul de drum în lungime de 0,420 km din Şos. Bucureşti-Ploieşti a fost predat de Administraţia Străzilor şi Drumuri Naţionale din România, CNADNR, fără a se specifica dacă din acesta face parte şi artera locală la care faceţi referire. Pentru stabilirea regimului juridic al acestei artere locale, precum şi a administratorului drumului, au fost transmise solicitări către Administraţia Domeniului Public Sector 1, Administraţia Străzilor, CNADNR şi Prămăria Municipiului Bucureşti – Direcţia Patrimoniu – Serviciul Cadastru, urmând ca după clarificarea situaţiei juridice a arterei menţionate să revenim cu precizări privind măsurile legale adoptate”, se spune în documentul semnat de comisarul-şef de poliţie Badea Dorin din 24 august a.c.

Alte sancţiuni

În afară de artera care nu are administrator de drum, Brigada Rutieră a amendat Administraţia Străzilor cu 2.310 lei şi pentru starea proastă a Străzii Floare de Colţ intersecţia cu Şos. Bucureşti-Măgurele. În cazul Străzii Paleologu din sectorul 2, au fost sancţionate Administraţia Străzilor şi RATB cu câte 2.205 lei. Pentru neasigurarea viabilităţii străzii Podul Giurgiului, ADP Sector 5 a primit 2 sancţiuni. Una este din 23 iunie a.c., în valoare de 2.205 lei, alta din 21 august, în valoare de 4.200 de lei.

Presiunile continuă cu planuri noi

„În prezent fac demersuri de modificare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și a Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, astfel încât să fie obligat Administratorul drumului public să remedieze deficiențele de infrastructură rutieră constatate (de Poliţia Rutieră) în termen de maxim 30 de zile de la data constatării”, a declarat pentru PUTEREA Alex Vîlvoi. El vrea să înfiinţeze Asociaţia „România fără Gropi” pentru a putea sta de vorbă şi cu alte autorităţi. „Vom începe discuţii cu toţi Administratorii Drumurilor Publice, fie că se numeşte Consiliul Judeţean, fie că se numeşte CNADNR. Să ne spună şi nouă de ce nu avem drumuri şi marcaje, deşi ne plătim taxele, ne plătim vignetele, plătim accize şi supraaccize la carburanţi. Le voi cere toate documentele cu privire la calitatea asfaltului, perioada de garanţie şi costurile aferente”, ne-a dezvăluit Alex Vîlvoi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-26

Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz