2020-07-11 18:40

Poliția și Garda de Mediu - razie de amploare la Sintești, pentru depistarea celor care ard deșeuri

 |  15:54
Poliția și Garda de Mediu - razie de amploare la Sintești, pentru depistarea celor care ard deșeuri

Desfășurare de forțe la Sintești - comuna Vidra, miercuri dimineață. 140 de polițiști din mai multe structuri ale IPJ Ilefov, alături de comisari de la Garda de Mediu, au luat cu asalt localitatea, pentru a-i depista pe cei ce ard deșeuri.

IJP Ilfov informează, într-un comunicat de presă, că miercuri dimineață, prin structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, invesigare a criminalității economice, acțiuni speciale, criminaliști și jandarmi, împreună cu comisarii Gărzii Naționale de Mediu au acționatîn satul Sintești, comuna Vidra, din județul Ilfov, pentru combaterea infracțiunilor ce aduc atingere mediului înconjurător, combaterea evaziunii fiscale, precum și alte fapte antisociale.

Astfel, peste 140 de forțe de ordine au participat la activitățile care vizează, în principal, localizarea focarelor, unde, prin arderi ilegale a unor deșeuri în vederea valorificării materialelor reciclabile, se contaminează mediul înconjurător cu diferite materiale nocive, care interferează cu sănătatea oamenilor, calitatea vieții sau funcțiile naturale ale ecosistemelor.

”În concret, se acționează pentru depistarea persoanelor care ard în mod neautorizat diferite deșeuri, afectând calitatea aerului din zona respectivă, concomitent cu riscul ridicat de propagare a focului și extinderea acestuia către gospodăriile din proximitatea locului, unde sunt organizate vatrele de foc, efectuându-se totodată, controalele la domiciliile persoanelor identificate, dar și în exteriorul acestora, pentru delimitarea exactă a locului faptei.

De asemenea, efectivele angrenate în acțiune au efectuat verificări cu privire la depistarea persoanelor urmărite la nivel local, național, sau internațional, respectiv cele care se sustrag urmării penale și față de care au fost emise MAP, MEPI ȘI MEA de către instanțele judecătorești” – anunță IPJ Ilfov.

S-a urmărit, de asemenea, verificarea persoanelor și a vehiculelor, fiind instituite filtre pe drumurile publice, din interiorul zonelor dar și adiacente acestora.

”Polițiștii  de investigare a criminalității economice verifică legalitatea înființării și funcționarii societățiilor comerciale, a activităților desfășurate de persoane fizice și de agenții economici, care desfășoară activități de comerț privind reciclarea deșeurilor, precum și realitatea și legalitatea derulării acestor operațiuni comerciale”, mai precizează reprezentanții Poliției Ilfov.

foto:realitatea.net


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-13Parerea ta...

SABOTAJ
14 Mai 2020

Dupa atitia zeci de ani ? Ce au facut pina acum ? Groapa de gunoi nu o vede si inchide ? Infecteaza toti cetateni si comunele de gradinari
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz