2020-01-29 12:46

Poluare accidentală cu petrol pe un râu din judeţul Giurgiu, din cauza ploilor

 |  11:17
Poluare accidentală cu petrol pe un râu din judeţul Giurgiu, din cauza ploilor

Şeful Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Mircea Andrei, a anunţat că, la începutul lunii, 46 de oameni din instituţia pe care o conduce au acţionat pentru a opri o poluare accidentală cu petrol

Potrivit agerpres.ro, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Mircea Andrei, a anunţat că instituţia a acţionat la începutul acestei luni cu 46 de oameni pentru a opri o poluare accidentală cu petrol care a ajuns pe râul Dâmbovnic în urma precipitaţiilor.

"Un agent hidrotehnic ne-a anunţat că a observat o pată de petrol pe Dâmbovnic, pata ajunsese la o lungime de aproximativ patru kilometri, iar în perioada 3-7 iunie, SGA Giurgiu a acţionat zi şi noapte cu 46 de angajaţi care au făcut un baraj de 385 de metri din 1.840 kilograme de materiale absorbante pentru oprirea poluării", a declarat, pentru AGERPRES, Mircea Andrei.

El spune că "între localităţile Mârşa şi Bucşani, pe câmp, într-o vale, din cauza coroziunii, o conductă de transport ţiţei s-a spart, iar în urma precipitaţiilor abundente produsul petrolier a ajuns în râul Dâmbovnic". 

Conpet a închis ventilele secţionare iar" SGA Giurgiu a acţionat cu materiale absorbante din care a făcut baraje pentru a limita propagarea petei de petrol'. 

Echipajele de intervenţii au acţionat "zi şi noapte pentru a opri poluarea deoarece la numai doi kilometri de la pata de petrol Dâmbovnicul se vărsă în râul Neajlov" şi poluarea s-ar fi propagat.

Conducerea SGA Giurgiu spune că au fost luate probe şi acum indicatorii de calitate a apei nu sunt modificaţi pe râul Dâmbovnic, iar defecţiunea de la conducta de transport ţiţei a fost remediată. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine