2020-07-04 15:44

Poluare masivă în nordul capitalei. Aerul este irespirabil

 |  10:00
Poluare masivă în nordul capitalei. Aerul este irespirabil

Garda de Mediu anunță că un incendiu a izbucnit la Periș, în apropierea Bucureștiului, pe terenurile care aparțin fostei ferme de porci din localitate, care se întinde pe trei hectare, mirosul generat fiind resimțit în toate localitățile învecinate. Mai mulți locuitori au făcut sesizări și reclamații pe site-ul Gărzii de Mediu, comentând că aerul este irespirabil, ca de cauciuc ars.

”Afară este un iad de gudroane arse”, ”Tocmai m-am trezit brusc in miros de cauciuc ars”, anunţă pe Facebook locuitorii din zonă.

”Buna dimineaţa, am deschis să aerisesc casa acum 5 minute. Nu poti respira deloc”, mai scrie un bărbat din zona Odăi.

Incendiul a izbucnit marți, iar vegetația de pe câmp și din canalele de dejecții arde de 24 de ore, la fața locului fiind echipaje de pompieri care încearcă să oprească focul.

Anunțul oficial al Gărzii de Mediu:

“Având în vedere numeroasele sesizări ale cetățenilor din zona comunelor Mogoşoaia, Corbeanca, Periş cu privire la poluarea aerului, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului Judeţean Ilfov s-au deplasat în zonă, pentru verificări.

În urma controlului efectuat, astăzi, pe teritoriul administrativ al comunei Periş, la limita cu judeţul Dâmboviţa, la nord-nord-vest de Comuna Corbeanca, s-a constatat prezenţa unui incendiu de vegetaţie spontană uscată, care ardea mocnit, cu degajare de fum, fără flacără, pe o suprafaţa de aprox 30.000 mp.

Din datele obţinute de la Primăria Periş, rezultă că pe terenul incendiat se află batalurile fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate.

Din informațiile existente în baza de date a UAT Periş, proprietarul terenului incendiat ar fi o societate aflată în insolvență, însă, viceprimarul localităţii Periş a afirmat că baza de date cu privire la proprietarul acestor terenuri nu a fost actualizată.

În vederea limitării extinderii şi lichidării focarelor de incendiu, reprezentanţii legali ai UAT Periş au dispus prezența, la locul incendiului, a doua autospeciale şi a unui excavator.

În timpul controlului, au fost impuse UAT Periş următoarele măsuri cu termene:

– identificarea proprietarul/proprietarii terenurilor în vederea sancţionării contravenţionale

– impunerea de măsuri în vederea reducerii efectelor incendiului

– monitorizarea şi supravegherea focarelor de incendiu, pentru limitarea efectelor produse.”, anunță Garda de Mediu


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-08Parerea ta...

UN ROMAN NECAJIT
08 Apr 2020

10.000 de Cerificate de taiere a copaciilor emise de Guvern. Ne miram de ce sunt probleme cu aerul pe care il respiram. Cum sa superi firmele austriece. DOMNUL IOHANNIS NU ACCEPTA SA SUPARAM AUSTRIA. SPER CA, EU GRESESC DAR SE POATE VERIFICA. Suntem in Romania si totul este anapoda
ADEVARAT
08 Apr 2020

Arde putin , biogazul din dezectii si vegetatia
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz