2020-06-03 13:49

Poștașii anunță încetarea protestelor. Ce au obținut

 |  20:32
Poștașii anunță încetarea protestelor. Ce au obținut

Poștașii vor beneficia, începând cu 1 ianuarie 2017, de o creștere salarială de 80 de lei brut/angajat și tichete de masă în valoare de 11,50 lei/zi, mai mari cu 2,5 lei decât în prezent, potrivit înțelegerii dintre conducerea Poștei Române și reprezentanții Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR).

În acest context, conflictul de muncă declanșat săptămâna trecută de angajații Poștei Române în toată țara va înceta, iar activitatea poștală va reveni la normal, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Poștei Române, conducerea Poștei Române și reprezentanții SLPR au agreat, luni, schema de majorare a salariilor poștașilor, cu aplicare de la 1 ianuarie 2017.

"În cadrul negocierilor s-a convenit acordarea de tichete de masă la valoarea nominală a tichetului de 11,50 lei/zi, față de valoarea actuală de 9 lei, după intrarea în vigoare a actului normativ care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă. Suplimentar, s-a stabilit acordarea unei creșteri salariale de 80 de lei brut/angajat. Această schemă de majorare a urmărit principiile echității sociale, vizând angajații cu cele mai mici venituri. Ea a fost agreată în contextul continuării planului de optimizare a personalului, care va duce la o structură mai eficientă în zona administrativă. Ca urmare a celor convenite luni între conducerea Poștei Române și partenerii sociali, conflictul de muncă va înceta, iar activitatea poștală va reveni la normali", se arată în comunicatul Poștei Române.

Poșta Română își cere scuze tuturor clienților și partenerilor pentru situația creată și îi asigură că operatorul național de servicii poștale își va respecta toate obligațiile impuse prin lege și asumate în relația cu clienții.

Peste 15.000 de angajați din mai mult de 1.000 de subunități poștale au declanșat joi, 27 octombrie, proteste în toată țara, fiind nemulțumiți de salarizarea din sistem și de propunerile venite din partea conducerii companiei, care condiționa majorările salariale de concedieri.

Într-un comunicat de presă, conducerea Poștei Române a afirmat vineri că încetarea lucrului în unitățile poștale a adus pierderi companiei de 4,5 milioane de lei, în doar câteva ore, dar și că protestul poștașilor s-a aflat "în afara cadrului legal" și "a afectat semnificativ activitatea operatorului național de servicii poștale".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-31Parerea ta...

ANONIM
01 Noi 2016

PT NORMALIZAREA ACTIVITATII POSTEI PE LANGA MULTE ALTE MASURI CE TREBUIE LUATE IMPORTNTE SUNT SI ANCHETAREA penala SI DEMITEREA MAFIOTULTUI BRATIANU din LIDER DE SINDICAT.
POPA
01 Noi 2016

Suntem un popor de SNOBI SI TAMPITI daca acum dupa 27 de ani se mai accepta RETETA RAPOSATULUI CEAUSESCU care striga de la tribuna inainte de a fugi cu elicopterul STATI CUMINTI CA VA MAI DAU CATE DOI LEI LA PENSII SI SALARII. SCOATETI FRATILOR HOTIA DIN POSTA ROMANA SI VETI AVEA SALARII CA IN EUROPA NU CA IN AFRICA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine