2019-07-23 03:46

Poteraş închide ochii la construcţiile ilegale. Clădirile fantomă cresc simţitor chiar sub nasul Primăriei Sectorului 6

 |  18:53
Poteraş închide ochii la construcţiile ilegale. Clădirile fantomă cresc simţitor chiar sub nasul Primăriei Sectorului 6

Primăria Sectorului 6a emis autorizaţie de construcţie pentru o clădire de birouri cu trei etaje, încentrul unui parc bucureştean, însă imobilul ridicat este aproape de două orimai înalt decât prevăd actele. Oficialii administraţiei locale afirmă că nuaveau cunoştinţă despre acest lucru.

Băieţii“deştepţi” continuă să schimbe legile după bunul plac şi odată cu acestea şiimaginea Capitalei. Anul trecut, Primăria Sectorului 6 a emis o autorizaţie deconstrucţie pentru o clădire de birouri cu 3 etaje, ce urma să fie ridicatăchiar într-un parc din cartierul bucureştean Giuleşti. Socotelile de pe hârtienu se potrivesc însă cu cele din târg. Clădirea aflată în construcţie în parculde lângă Podul Grant are nu mai puţin de cinci etaje. Totuşi, reprezentanţiiPrimăriei Sectorului 6 susţin că nu aveau cunoştinţă de neregulile de peşantierul clădirii de birouri. Terenul din parcul giuleştean a fost retrocedatunei persoane fizice, în 2004, când primar general al Capitalei era actualulpreşedinte al României, Traian Băsescu.

Aparînsă şi neconcordanţe în explicaţiile oficialilor Primăriei Sectorului 6. Dacănu cu mult timp în urmă, angajaţii instituţiei suţineau că persoana care abeneficiat de retrocedarea terenului a vândut proprietatea, acum, aceeaşi sursăsusţine că actualul proprietar al imobilului aflat în construcţie s-a bucuratde reconstituirea dreptului de proprietate. “Terenul la care faceţi referire, în suprafaţăde 177 mp, conform măsurătorilor cadastrale, este proprietate privată. El afost obţinut prin reconstituirea dreptului de proprietate din dispoziţie de primargeneral, emisă în anul 2004. Actualul proprietar a achiziţionat terenul de lafostul proprietar prin contract de vânzare-cumparare, în anul 2009”, susţineauîn vară reprezentanţii Primăriei Sectorului 6. Acum, lucrurile stau altfel:terenul “a fost obţinut de către actualul proprietar prin reconstituireadreptului de proprietate din dispoziţie de primar general nr. 2525/2004”, după cum susţine tot Primăria Sectorului 6.

Chiarreprezentanţii administraţiei locale au recunoscut că imobilul din parc ar fitrebuit să aibă doar trei etaje: “Primăria Sectorului 6 a eliberat autorizaţiede construire pentru un imobil S+P+3E şi împrejmuiri”.

Circul retrocedărilor din Capitală

Lucrărilela clădirea de birouri din parc au fost demarate pe 6 decembrie 2009, iarbeneficiar este “Babulous Taste” SRL, potrivit constructorului. Termenul depredare este 6.12.2011. Locatarii blocurilor din apropierea parcului susţin că,“în acest ritm, Bucureştiul va rămâne fără spaţii de recreere”. “Nu este normal să fie distrus parcul pentruinteresele anumitor persoane. Noi venim des în parc pentru a ne relaxa. Este unspaţiu sigur de joacă pentru copii. Acum este greu de crezut că o să mai fieaşa. Dacă autorităţile continuă să fie lipsite de interes, nu o să mai existe spaţiiîn care să ai parte de linişte. Acum, primăria a îngrădit ce a mai rămas dinparc. O să ajungă să nu mai aibă ce îngrădi”, ne-a declarat un locatar dinblocurile adiacente parcului.

Sarabandaretrocedărilor “curioase” dinBucureşti a continuat şidupă instalarea în fotoliul de primar general al Capitalei a lui AdrieanVideanu. Acesta a mers chiar mai departe decât predecesorii săi, retrocedândterenul de baschet al Şcolii nr. 59 dincartierul bucureştean Ghencea. Ulterior, proprietara terenului din curteaşcolii a obţinut autorizaţie de construcţie pentru o vilă, chiar pe suprafaţaterenului de sport al unităţii de învăţământ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-24

Mai multe imagini:
Poteraş închide ochii la construcţiile ilegale. Clădirile fantomă cresc simţitor chiar sub nasul Primăriei Sectorului 6
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray