2019-12-14 08:06

Elicopter SMURD, prăbuşit: Raportul privind intervenţia, prezentat premierului Victor Ponta

 |  10:21
Elicopter SMURD, prăbuşit: Raportul privind intervenţia, prezentat premierului Victor Ponta

Raportul privind intervenţia care a avut loc pe lacul Siutghiol din judeţul Constanţa, după prăbuşirea elicopterului SMURD, va fi prezentat premierului Victor Ponta de către ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Toate cele patru persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic.

Citeşte şi: 

La locul accidentului sunt în continuare echipele de procurori militari şi criminalişti, care fac investigaţii privind cauza accidentului. Alături de forţele Ministerului Afacerilor Interne, în zonă a rămas secretarul de stat din MAI, Raed Arafat.

"Vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca în cadrul Centrului Operaţional de Comandă al MAI, pe care îl coordonează personal, să fie realizată o informare completă, care să coroboreze toate datele referitoare la modul de intervenţie în misiunea de căutare-salvare care a avut loc pe lacul Siutghiol. Vicepremierul Gabriel Oprea va prezenta această informare Primului ministru, Victor Ponta", se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu şi asistenta medicală Gabriela Camelia Harton şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii, în lacul Siutghiol, a elicopterului SMURD, de tip EC 135.

MAI a anunţat că pilotul elicopterului, comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, avea 47 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Acesta era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 10 ani şi absolvise Şcoala Militară în urmă cu 23 de ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135.

De asemenea, copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, avea 42 ani, era căsătorit şi avea un copil minor. El avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe elicopter de tip EC 135.

Medicul Laura Vizireanu, de la SMURD Constanţa, avea 39 de ani, iar asistenta medicală, Gabriela Camelia Harton, 38 de ani şi lucra în cadrul SMURD din anul 2008.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray