2020-07-07 00:42

Pragul maxim de poluare este depășit în București o dată la patru-cinci zile. Firea zice că este minciună. Atunci de ce plătim taxă de poluare?

 |  13:42
Pragul maxim de poluare este depășit în București o dată la patru-cinci zile. Firea zice că este minciună. Atunci de ce plătim taxă  de poluare?

23.000 de români mor în fiecare an din cauza bolilor provocate de poluare, în timp ce locuitorii țării noastre mor, în medie, cu 22 de luni mai repede față de ceilalți europeni, informează Realitatea Plus.Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat dumincă la, Realitatea Plus, că pragul maxim de poluare este depășit în București o dată la patru-cinci zile:

"În București acest prag de pericol se depășește o dată la 5 zile, astfel că bucureștenii s-au plimbat anul trecut 70 de zile peste limita pragului de alertă. În realitate, aerul nu este atât de bun, indiferent ce spun cei responsabili de acest lucru în Capitală. În acest moment, aerul cel mai poluat este pe marile artere din București, în parcuri sigur aerul mai respirabil. București este unul dintre cele mai poluate orașe ale țării și nu s-au luat măsuri", a declarat ministrul Mediului la Realitatea Plus.

Potrivit ministrului, în orice stat european Ministerul Mediului monitorizează informațiile, cei care ar trebui sa monitorizeze și să facă planuri sunt autoritățile locale, ele au dat autorizații de construcție, ei trebuie să planteze arbori. 

Gabriela Firea anunță că depune plângere pe numele lui Costel Alexe: „A indus panică în rândul populației”

Gabriela Firea a declarat, vineri, că a pregătit o plângere pe numele ministrului Mediului, Costel Alexe, pentru că a indus panică în rândul populației și în rândul corpului diplomatic prin afirmații privind poluarea, subliniind că acesta are interese politice.

„Îl așteptăm pe parcursul conferinței de presă, poate apare și domnul ministru sau poate este preocupat într-un apartament să mai salveze niște șerpi. (...) Vor mai exista întâlniri între noi în viața aceasta”, a spus Firea în deschiderea unei conferințe de presă.

De asemenea, primarul Capitalei a mai anunțat că a pregătit o plângere pe numele lui Costel Alexe.

„Am pregătit plângerea împotriva ministrului Mediului, domnul Costel Alexa, pentru că a indus panică în rândul populației afirmând în emisiuni televizate și reluând acele declarații pe pagina sa de socializare că în București, cetățenii ar trebui să poarte mască de protecție și că se respiră otravă. Consider că domnul Alexa a avut sau are un interes și politic și patrimonial făcând aceste afirmații, deoarece în afara faptuilui că induce stare de panică în rândul populației și în rândul ambasadorilor, pune pe fugă sistemul investișionale”, a explicat Firea.

Oamenii de afaceri din Capitală ar putea să își relocheze activitatea, mai punctează primarul Capitalei.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a scris pe Facebook că Firea ar trebui să se mute în Capitală, pentru a vedea că bucureștenii „pur și simplu inhalează otravă”.

„Nu mă las intimidat! Doamna primar Firea, aveți cumva impresia că orașul București e proprietatea dumneavoastră? Îmi recomandați "să mă mut din București" dacă nu îmi convine faptul că orașul este unul extrem de poluat și care generează deșeuri, așa cum am atras atenția”, își începe postarea ministrul Mediului. Afirmația vine în contextul în care Gabriela Firea i-a spus că ar trebui să se mute din Capitală, dacă nu îi place acest oraș.

Taxa de poluare

Taxa de poluare impusă de primarul general Gabriela Firea șoferilor care circulă prin București se aplică abia din luna martie. Deocamdată șoferii se află într-o perioadă de grație și nu sunt sancționați, deși vinieta Oxigen a intrat în vigoare de la începutul anului. Totuși, șoferii își pot cumpăra deja vinieta Oxigen, iar peste 100 au și făcut-o. Controversele se întețesc deja: ce taxează de fapt Gabriela Firea – poluarea, accesul sau proprietatea? Ce se întâmplă cu șoferii de mașini vechi care locuiesc în centrul Capitalei?

Taxa impusă de primarul Capitalei, Gabriela Firea, șoferilor care circulă prin București, are ca singur criteriu de aplicare norma Euro a autovehiculelor, fără să țină cont de capacitatea motorului sau de tipul de combustibil folosit. De altfel, poluarea este taxată de Primăria Capitalei doar în timpul săptămânii, în intervalul orar 7-22. În rest, în weekend, de sărbătorile legale și noaptea, șoferii pot polua Bucureștiul gratis. De asemenea, Capitala este împărțită de vinieta Oxigen în două mari zone: ZACA (Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului) și restul străzilor din București.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-13Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
12 Ian 2020

de ce platim taxa de poluare? raspuns corect varianta1-DEGEABA .sau varianta2 CA SA-Si CUMpeRE MAFIA psd-ista VILE IN GRECIA cu banii din spaga.La alegere oricare dintre variante e castigatoare
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz