2019-10-20 19:33

PRECIZARE: Sistemul RO-ALERT nu difuzează notificări anterior declanşării cutremurelor

 |  09:28
PRECIZARE: Sistemul RO-ALERT nu difuzează notificări anterior declanşării cutremurelor

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează, după ce în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudine 5,8 resimţit şi în Capitală, că în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu difuzează notificări anterior declanşării acestora.

"În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)", menţionează DSU, citat de News.ro.

De asemenea, instituţia reaminteşte că "această precizare a fost făcută încă de la lansarea portalului ro-alert.ro şi reiterată, cu orice altă ocazie, la prezentarea portalului".

Un cutremur cu magnitudine 5,8 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona Vrancea, fiind resimţit şi în Bucureşti.

Portalul ro-alert.ro, dedicat sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă, a fost lansat în 15 septembrie, pe acesta fiind disponibile informaţii despre acest sistem, inclusiv despre configurarea telefonului pentru primirea mesajelor de avertizare. Sistemul a fost testat la nivel naţional, începând din 17 septembrie, devenind apoi operaţional, pentru a fi folosit doar în situaţii grave, conform anunţului făcut la acel moment de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray