2019-09-21 22:37

Prefectul de Argeş cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești şi a şefei DSP

 |  11:28
Prefectul de Argeş cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești şi a şefei DSP

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, cere demisia de onoare a șefei Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, Sorina Honțaru şi a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești pentru proasta gestionare a crizei bebelușilor diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic.

"O spun foarte ferm și foarte tranșant, pentru modul în care a comunicat și a gestionat această criză, solicit demisia de onoare a doamnei director Sorina Honțaru din funcția de director al DSP Argeș. De asemenea, solicit demisia conducerii Spitalului de Pediatrie pentru modul în care a gestionat întreaga situație", a declarat prefectul, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Agerpres.

Cristian Soare a mai spus că, dacă ar fi depins de el, ar fi decis imediat demiterile respective. Acesta a ţinut să precizeze că cei din conducerea DSP pot fi schimbaţi doar de către ministrul Sănătăți, iar cei de la Spitalul de Pediatrie Pitești – de către Consiliul de Administrație.

"Este clar că doamna doctor Honțaru nu a reușit și nu reușește să gestioneze această situație, să-și coordoneze oamenii încât să fie prezenți acolo, chiar la fața locului, chiar în Spitalul de Pediatrie", a completat Cristian Soare.

"Am cerut DSP să instituie un flux informațional cu spitalele, pentru a afla imediat și a mă informa despre orice caz diagnosticat cu boală transmisibilă la nivelul județului și care, eventual, a fost transferat la spitale din București. Am mai cerut DSP să monitorizeze și să transmită date cu privire la calitatea apei potabile", a completat prefectul județului Argeș.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Pro linșaj „M-am săturat de linșajul ăsta”, spune Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești, în replică la declarațiile ministrului Sănătății și prefectului de Argeș, care i-au cerut demisia. „Niciunul dintre copiii care au murit nu a trecut pe la noi”, argumentează dl. Stan. Un medic de la același spital susține că vor fi demisii în bloc, în cazul în care managerul va fi demis
25 Feb 2016 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray