2020-02-22 13:40

Prefectul de Argeş cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești şi a şefei DSP

 |  11:28
Prefectul de Argeş cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești şi a şefei DSP

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, cere demisia de onoare a șefei Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, Sorina Honțaru şi a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești pentru proasta gestionare a crizei bebelușilor diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic.

"O spun foarte ferm și foarte tranșant, pentru modul în care a comunicat și a gestionat această criză, solicit demisia de onoare a doamnei director Sorina Honțaru din funcția de director al DSP Argeș. De asemenea, solicit demisia conducerii Spitalului de Pediatrie pentru modul în care a gestionat întreaga situație", a declarat prefectul, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Agerpres.

Cristian Soare a mai spus că, dacă ar fi depins de el, ar fi decis imediat demiterile respective. Acesta a ţinut să precizeze că cei din conducerea DSP pot fi schimbaţi doar de către ministrul Sănătăți, iar cei de la Spitalul de Pediatrie Pitești – de către Consiliul de Administrație.

"Este clar că doamna doctor Honțaru nu a reușit și nu reușește să gestioneze această situație, să-și coordoneze oamenii încât să fie prezenți acolo, chiar la fața locului, chiar în Spitalul de Pediatrie", a completat Cristian Soare.

"Am cerut DSP să instituie un flux informațional cu spitalele, pentru a afla imediat și a mă informa despre orice caz diagnosticat cu boală transmisibilă la nivelul județului și care, eventual, a fost transferat la spitale din București. Am mai cerut DSP să monitorizeze și să transmită date cu privire la calitatea apei potabile", a completat prefectul județului Argeș.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine