2020-08-12 01:48

Premieră: Cel mai mare avion din lume a aterizat în România

 |  21:30
Premieră: Cel mai mare avion din lume a aterizat în România

Un avion de tip Airbus Beluga, cea mai mare aeronavă cargo a companiei Airbus și una dintre cele mai mari din lume, a aterizat miercuri după-amiază pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), fiind întâmpinat cu tunuri de apă, dat fiind că este vorba de o premieră.

Aeronava a făcut escală miercuri după-amiază pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), urmând să continue drumul spre Germania, potrivit paginii de Facebook a Aeroportului București, scrie Mediafax.

"Este unul dintre cele mai mari avioane care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă sau pe un aeroport din România. Va staționa câteva ore, dimineață va pleca mai departe. A venit doar câteva ore, cât să ne bucurăm noi de prezența lui. Diametrul fuselajului este foarte mare tocmai pentru a putea transporta obiecte voluminoase și mai ales alte fuselaje", a declarat Valentin Iordache, director de comunicare al Aeroportului Henri Coandă.

Avionul Airbus A300-600ST (Super Transporter) este aeronava cargo cu volumul cel mai mare din lume, fiind versiunea pentru transport marfă a avionului standard A300-600. Aeronavele au rolul de a transporta piese aeronautice de mari dimensiuni sau chiar alte avioane. Producția acestui tip de avion a început în anul 1994, fiind fabricate cinci aparate care au fost supranumite Beluga, după numele unei balene mari.

Un nou tip de avion Airbus Beluga XL, construit pe platforma Airbus A330, va intra în uz în anul 2020.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-18Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
18 Mai 2016

ADUCE GEAMANTANELE DE BANI CASH PENTRU SPAGILE MICROSOFT?.....SAU E-A-D-S....SAU NISTE CHINEZARII PENTRU NASTASE SA-SI MOBILEZE PALATUL DE LA CORNU...SAU NISTE TABLOURI PENTRU COLECTIILE UNOR MARI AMATORI DE ARTA
ANONIM
18 Mai 2016

Baga bani din banci a lui Isarescu . Ce bine ar fi sa ne scape de cei 600 de parlamentari si sa le dea drumul de la 12 000 metri .
SYKTYR, FLEGMELOR!
20 Mai 2016

NU ESTE ”CEL MAI MARE AVION DIN LUME”, PROSTĂLĂILOR! EVENTUAL DIN LUMEA VOASTRĂ ”DĂ” CĂKATT. (”REAȚI A DRACULU DĂ TALENTE MIHORITICE!”)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz