2020-02-26 22:40

Premieră la Fundeni: transplant de ficat la o fetiţă de doar 8 kg

 |  20:05
Premieră la Fundeni: transplant de ficat la o fetiţă de doar 8 kg

O fetiţă de numai un an şi o lună va fi operată, marţi, pentru extirparea unei tumori întinsă pe mai mult de jumătate din ficat. Medicii sunt pregătiţi pentru un transplant de ficat de la mamă.

"Fetiţa are un an şi o lună, dar de la opt luni urmează tratament cu citostatice pentru o tumoră la ficat, cancer hepatic. A făcut nouă cure de citostatice, dar tumora este mare mai mult de jumătate din ficat. Marţi vom decide dacă va fi operată numai tumora sau vom face transplant de la mamă la fiică", a explicat profesorul Irinel Popescu, directorul Centrului de chirugie şi transplant hepatic Fundeni.

Potrivit directorului centrului de chirugie şi transplant hepatic, fetiţa are un prognostic mai bun, după tratament, de aceea chirugii vor încerca mai întâi să opereze tumora.

"Are o formă de cancer care ar indica operarea tumorii. După ce vom scoate tumora, vom vedea dacă starea ficatului va fi bună. Dacă nu, vom continua cu transplantul de ficat de la mamă. Este al treilea copil care va fi supus unui transplant hepatic la o vârstă atât de mică", a mai spus Irinel Popescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine