2020-04-05 17:43

Premierul Orban anunță AMÂNAREA dublării alocațiilor pentru copii

 |  23:57
Premierul Orban anunță AMÂNAREA dublării alocațiilor pentru copii

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Guvernul va proroga termenul de aplicare a legii care prevede dublarea alocaţiei pentru copii până la momentul primei rectificări bugetare.

„Ştiţi foarte bine că săptămâna trecută, după analiza pe care am făcut-o cu preşedintele României asupra acestui subiect, am anunţat lucrul ăsta, că preşedintele va promulga şi că noi, deşi dorim creşterea alocaţiei şi, de altfel, alocaţia a crescut anul ăsta ca urmare a legii iniţiate de colegul nostru Sighiartău, indexată cu rata inflaţiei.

Deci noi ne dorim creşterea alocaţiilor, numai că intrarea în vigoare a legii este ulterioară legii bugetului de stat. În legea bugetului de stat nu am cuprins sumele necesare care sunt destul de mari, sunt peste 6 miliarde de lei pentru a putea susţine această măsură şi, de altfel, nici nu avem voie constituţional şi legal să generăm cheltuieli fără să existe sursă în legea bugetului de stat.

Dacă vom proroga termenul de intrare în vigoare până la primul moment în care putem face rectificarea bugetară şi anume după data de 1 iulie”, a declarat prim-ministrul Guvernului României.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind dublarea alocațiilor pentru copii, dar, imediat, Guvernul a anunțat că nu există bani în buget pentru punerea în aplicare a acestei legi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-16Parerea ta...

BORFAș
16 Ian 2020

Oare ce face SICĂ....nu vrea sa respecte legea??? Ii dă peste mână sterpului ??
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine