2020-07-16 19:43

Premierul Orban AVERTIZEAZĂ populația: ”De mâine se vor aplica toate regulile”

 |  20:42
Premierul Orban AVERTIZEAZĂ populația: ”De mâine se vor aplica toate regulile”

Premierul României, Ludovic Orban și ministrul Marcel Vela au discutat, duminică după-amiază, în cadrul unei ședințe la sediul ministerului, despre cum va fi aplicată în continuare starea de alertă.

”La această ședință nu am luat măsuri, am hotărât cum procedăm odată cu intrarea în vigoare a Legii 55, de mâine. Am luat decizia de a convoca dimineață Comitetul și ședință de Guvern la ora opt. Ședința CNSU și de Guvern sunt necesare pentru a lua toate măsurile pentru instituirea stării de alertă.

Decizia pe care am luat-o este aceea că odată cu intrarea în vigoare a legii să instituim starea de alertă prin HG prin condițiile stabilite de Parlament. HG va cuprinde tot ce prevede legea, planul de măsuri cu cele trei anexe. Odată cu adoptarea HG rămânem în stare de alertă. Avem toate mijloacele necesare pentru a impune respectarea legii.

Tot mâine voi convoca toate instituțiile care au atribuții de control și care au abilitarea legală de a dispune măsurile pentru respectarea regulilor stabilite prin lege și HG în starea de alertă. Toate instituțiile de control vor fi pe teren și vor impune aplicarea legii. Vom apela la toate pârghiile pe care le avem pentru a ne asigura că instituțiile publice, agenții economici, cetățenii respectă regulile pe care le-am impus. Odată cu starea de alertă avem toate prevederile constituționale necesare pentru a ne asigura de respectarea legii. Vom menține terasele închise” a transmis premierul Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-18Parerea ta...

PARAIPAN
18 Mai 2020

Boule de azi este legal....3 zile nu ati putut da nicio amendă...ATI FOST IN AFARA LEGII....SICTIR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz