2020-03-29 13:00

Premierul Orban, HOCUS POCUS cu pensiile! Cum s-a răzgândit peste noapte

 |  00:27
Premierul Orban, HOCUS POCUS cu pensiile! Cum s-a răzgândit peste noapte

Pensionarii, o țintă sensibilă și vulnerabilă în România, dar și o bună masă de votanți, au fost pur și simplu bombardați zilele acestea de zeci de mesaje despre tăieri sau creșteri de pensii. În cel puțin două zile, premierul Orban pare că s-a răzgândit și nu are un discurs ferm despre mărirea pensiilor.

Încă din luna noiembrie 2019, atunci când PSD începea să bage frica în pensionari cu mesajul că liberalii le vor tăia veniturile, premierul Ludovic Orban dădea ferme asigurări că totul e o poveste social-democrată și că Legea Pensiilor va fi respectată întocmai:

"Le spun părinţilor şi bunicilor că PNL are ca obiectiv creşterea pensiilor. Nu se atinge nimeni de pensiile lor, avem ca obiectiv respectarea legii pensiilor” declara premierul în 19 noiembrie.

După ce au promovat bugetul de stat pentru 2020 și și-au făcut ordine în visterie, liberalii au început să aibă ezitări legate de creșterea pensiilor.

Întrebat dacă acestea vor crește cu 40% din septembrie, Ludovic Orban a răspuns: „nu e 100% asta” într-un interviu, duminică, pentru Hotnews.

Peste noapte, premierul pare că a cugetat mai mult la acestă temă iar luni a revenit cu alte calcule. Pentru acest an, banii sunt prevăzuți în buget, dar îngrijorările guvernului sunt legate de anii viitori, mai ales că FMI a avertizat asupra apariției unei posibile mari crize economice.

"Creșterea pensiilor (...) nu afectează bugetul pe anul ăsta, că v-am spus, de fiecare dată când crești pensii, salarii, toate aceste cheltuieli îți rămân cheltuieli obligatorii în buget și trebuie să ai resursele financiare ca să poți să susții pe termen lung. (...)  Impactul pe 2020 este de 16 miliarde aproximativ, impactul pe 2021 este în jur de 50 de miliarde", a subliniat șeful executivului, Ludovic Orban.

"Vom crește pensiile, cu siguranță, dacă lucrurile merg bine probabil le vom crește cât mai apropiat de zona pe care o așteaptă pensionarii, dar nu vom lua o decizie care să afecteze negativ evoluția economică a României pe următorii ani", a adăugat premierul.

Conform Legii, pensiile românilor trebuie să crească cu 40% începând cu luna septembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-21

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine