2019-10-17 11:23

Presa străină, despre protestele din România: „Cum se poate explica această demență?”

 |  16:42
Presa străină, despre protestele din România: „Cum se poate explica această demență?”

Într-un articol cu titlul „Revoltă, într-adevăr. Dar cine se revoltă și împotriva cui?”, Modeste Schwartz, jurnalist al publicatiei VisegradPost analizează scena politică românească și-i pune la zid pe protestatari.

VisegradPost este o publicatie care susține interesele politice ale Grupului de la Vișegrad, organizație de cooperare formată din Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria, la care România a ratat aderarea în 1990 din cauza mineriadelor și a conflictelor interetnice de la Târgu Mureș – a făcut o analiză a protestelor care au loc în aceste zile în țara noastră.

"Da, o mare parte a politicienilor din PSD sunt catalogați drept corupți, fiind vinovați de luare de mita, deturnare de fonduri etc, ca intreaga clasă politică din România – fără excepție! – și ca, de altfel toată clasa politică din Europa. Auto-proclamatul căpitan a ceea ce media europeana numește revoluția tinerilor este Klaus Iohannis, președintele României, care înainte să intre în politică a fost profesor de liceu în orașul său natal Sibiu. Pe atunci, un profesor de liceu în România câștiga mai putin de 300 de euro pe lună. Același Iohannis (despre care gurile rele spun că ar fi ginerele unui fost ofițer superior de Securitate) deține șapte case în Sibiu (un prosper oraș turistic, frumos restaurat, cu prețuri imobiliare ridicate) despre care spune că au fost achiziționate cu bani din meditații.

Cât despre noul partid Uniți Salvăm România, care se prezintă ca o alternativă culturala a noii generații (din păcate total lipsit de un program politic real în afară de misticismul anti-coruptie) o are ca lider carismatic pe franceza (măritată cu un român) Clotilde Armand, care de curând a declarat că ‘regretă’ că a luat, ‘pentru activități de consiliere’ fonduri mari de bani de la multinaționala Bechtel, cea care a construit în Transilvania una dintre cele mai scurte și mai scumpe autostrăzi din istoria construcțiilor.

Prin urmare, presupunând că românii ar ieși din apatia politică, de altfel o atitudine majoritară, te-ai aștepta la proteste ‘non-politice’, care să ceară modificarea Constituției, schimbarea clasei politice sau o democrație directă. Nu este cazul aici. Protestatarii vor să schimbe niște politicieni corupți, suținuți de o majoritate democratică, cu alți politicieni corupți, care nu au nicio bază democratică. Cum se poate explica această demență?”, notează autorul, pe VisegradPost.com, citat de activenews.ro.

De asemenea, Schwartz pomenește în analiza sa și numele miliardarului american, de origine maghiară, George Soros.

„Mulți dintre protestatari sunt într-adevăr foarte tineri, care au fost privați de o conștiință istorică și de cunoștințe socio-economice de sistemul de educație falimentar din România (și din Europa) și care pur și urmează liderii din mediile lor sociale la proteste pe care le iau ca pe niște festivaluri stradale, care le dau ocazia să socializeze.

O altă parte a protestatarilor sunt activiști ai ONG-urilor finanțate de organizații din Galaxia Soroș și ai fundațiilor politice care fac treaba murdară a diplomației Germaniei în Europa de Est”, mai scrie Modeste Schwartz.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-08Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
08 Feb 2017

SOLUTIA E SIMPLA....TOTI CARE AU DOSARE DE CORUPTIE SA AJUNGA LA INSTANTA,INDIFERENT DE PARTID....SI SA RAMANA IN POLITICA DOAR CEI CARE SUNT CURATI......LASATI JUSTITIA SA-SI FACA TREABA...CU VITEZA MULT MAI MARE DECAT PANA ACUM.....EXACT CUM SPUN SI OCCIDENTALII....TERMINATI CU MAFIA DIN POLITICA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray