2020-07-10 17:23

Preşcolarii şi elevii din ciclul primar încep luni şcoala. Următoarea vacanţă, pe 20 decembrie

 |  21:01
Preşcolarii şi elevii din ciclul primar încep luni şcoala. Următoarea vacanţă, pe 20 decembrie

Elevii din învăţământul primar şi preşcolarii se întorc din nou la şcoală, după doar o săptămână de vacanţă. Următoarea vacanţă, de data aceasta pentru toţi elevii, va începe pe 20 decembrie şi se va încheia pe 4 ianuarie 2015. După Anul Nou, cursurile vor începe pe 5 ianuarie 2015 şi se vor încheia pe 30 ianuarie. Vacanţa intersemestrială este cuprinsă între 31 ianuarie şi 8 februarie 2015.

Cursurile semestrului al doilea vor începe pe 9 februarie şi se vor încheia pe 10 aprilie, iar vacanţa de primăvară este cuprinsă între 11 şi 19 aprilie, urmând ca elevii să se întoarcă la cursuri pe 20 aprilie, până pe 19 iunie. Vacanţa de vară de dinaintea anului şcolar 2015-2016 va fi între 20 iunie şi 13 septembrie.

Săptămâna 6 - 10 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“. Tezele din semestrul I al anului şcolar 2014-2015 se susţin, de regulă, până la 19 decembrie 2014, iar cele din semestrul al II-lea, până la 22 mai 2015. „În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar stabilite prin ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale. Potrivit Agerpres, absolvenţii de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat între 25 şi 29 mai şi vor încheia cursurile în 29 mai. Evaluarea naţională va începe anul viitor pentru absolvenţii de clasa a VIII-a pe data de 22 iunie, cu proba la limba şi literatura română.

Calendar

Conform calendarului aprobat de MEN, anul şcolar 2014-2015 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare. Excepţie fac clasele terminale din învăţământul liceal, pentru care anul şcolar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat. De asemenea, cursurile claselor terminale se încheie în 29 mai 2015, iar pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 12 iunie 2015. „Pentru clasele din învăţământul liceal - filiera tehnologică, cu excepţia claselor terminale, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ, în vigoare. Pentru clasele din învăţământul profesional, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare. Pentru învăţământul special - clasele a IX-a - a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, însumând 181 de zile. Stagiile de pregătire practică pentru care au optat absolvenţii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologică, cuprind 720 de ore care se desfăşoară în perioada propusă de unitatea de învăţământ organizatoare şi aprobată de inspectoratul şcolar, conform structurii anului şcolar, cu respectarea vacanţelor. Pentru învăţământul postliceal (şcoală postliceală şi şcoală de maiştri), durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ, în vigoare“, prevede ordinul MEN, ca excepţii de la durata de 36 de săptămâni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz