2019-11-13 15:03

Preşedintele AEP, mesaj pentru experţii electorali şi operatorii de calculator din secţiile de votare

 |  12:47
Preşedintele AEP, mesaj pentru experţii electorali şi operatorii de calculator din secţiile de votare

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a afirmat sâmbătă, într-o scrisoare adresată experților electorali și operatorilor de calculator ai secțiilor de votare, că rolul acestora este esențial în alegeri.

"Vă anunț că, începând cu alegerile locale din data de 5 iunie 2016, ați devenit partenerii AEP în cea mai importantă misiune electorală din ultimii 26 de ani. Fie că ești expert electoral, fie operator de calculator al secției de votare ai șansa de a demonstra că în România democrația se întemeiază pe alegeri libere și corecte. Știm cu toții că alegerile locale din 5 iunie 2016 vor fi un test național pentru toți cei implicați în aplicarea reformei legislației electorale, în special în ceea ce privește informatizarea secțiilor de votare și desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora prin tragere la sorți computerizată dintre membrii corpului experților electorali. Din acest punct de vedere, rolul dumneavoastră este esențial și de aceea ați devenit partenerii noștri", a afirmat președintele AEP.

Ana Maria Pătru a ţinut să precizeze că experții electorali trebuie să își îndeplinească atribuțiile cu responsabilitate.

"Dacă ești expert electoral, te încurajez să-ți îndeplinești atribuțiile cu responsabilitate și curaj, pentru că apartenența ta la corpul experților electorali îți conferă deplină legitimitate și te situează deasupra oricărei suspiciuni de partizanat politic. AEP contează pe tine pentru ca procesul de votare să se desfășoare fără probleme în toate secțiile de votare", se arată în scrisoarea citată.

Preşedintele AEP a susţinut că de operatorii de calculator depinde încrederea cetățenilor și a competitorilor electorali în sistemul informatic.

"Dacă ești operator de calculator în secția de votare, vei fi prima persoană cu care va interacționa fiecare alegător, iar tableta cu care ești dotat va funcționa împotriva votului ilegal. Pentru că faci o muncă asumată, de tine depinde în mare măsură încrederea pe care o vor avea pe viitor cetățenii și competitorii politici în sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal", afirmat Ana Maria Pătru.

În încheiere, președintele AEP le urează succes experților electorali și operatorilor de calculator.

"Am convingerea că veți trece fără probleme testul acestui scrutin la care veți fi expert electoral sau operator de calculator în secția de votare și că veți rămâne partenerii noștri și la alegerile viitoare. Haideți cu toții să demonstrăm cetățenilor că votul lor este doar al lor și că alegerile din România reflectă voința lor și profesionalismul dumneavoastră. Vă doresc mult succes!", a precizat președintele AEP.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray