2020-06-05 00:56

Preşedintele Iohannis a vizitat Spitalul Militar de Campanie ROL 2: “România este pregătită pentru a face faţă cât se poate de bine acestei epidemii”

 |  13:02
Preşedintele Iohannis a vizitat Spitalul Militar de Campanie ROL 2: “România este pregătită pentru a face faţă cât se poate de bine acestei epidemii”

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat sâmbătă Spitalul Militar de Campanie ROL 2, care este amenajat în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" Otopeni.

Echipat mască de protecţie şi mănuşi, şeful statului a coborât din maşină şi i-a salutat pe premierul Ludovic Orban, pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, precum şi pe comandantul unităţii.

"Arată bine aici. Este impresionant ce au reuşit militarii şi personalul medical militar să realizeze în puţine zile. Spitalul încă nu este dat efectiv în funcţiune, dar este gata pregătit şi în următoarele ore va primi toate acreditările şi va intra în funcţiune. România este pregătită pentru a face faţă cât se poate de bine acestei epidemii. Trebuie să spun că, după ce se termină această criză, care din păcate va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România şi vom lua toate măsurile pentru a avea dotările pentru a face faţă oricărei situaţii, şi unei epidemii şi unui dezastru", a afirmat preşedintele Iohannis, sâmbătă, la finalul vizitei făcute la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secţie externă a Spitalului Militar Central.", le-a spus preşedintele Iohannis.

“Evitaţi cu orice preţ să vă întâlniţi într-un loc închis cu mai mulţi oameni. Lucrurile în continuare vor fi mai grave, ne aşteptăm, din păcate, la o creştere a numărului bolnavilor, dar statul se pregăteşte din ce în ce mai bine. (...) Împreună vom trece prin această criză”, a mai spus Klaus Iohannis.

Conform MApN, formaţiunea medicală de tip ROL 2 cuprinde, printre altele, unităţi de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Formaţiunea medicală de nivel ROL 2 a MApN a mai funcţionat ca secţie externă de boli infecţioase la combaterea virusului Ebola şi a fost parte componentă a exerciţiilor NATO "Saber Guardian 19" şi "Vigorous Warrior 19" - cel mai mare exerciţiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianţa Nord-Atlantică, care s-au desfăşurat anul trecut în România.

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcţia medicală, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forţelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit şi Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-28Parerea ta...

DOREL
28 Mar 2020

Ai fost interesat doar pentru anticipate si sa spui ca PSD e ciuma rosie . In mod normal un presedinte trebuie sa reprezinte interesele intregului popor. Dumneata esti interesat doar de PNL.. CIUMA GALBENA... BRE. TREBUIE COOPERARE IN CAZ DE PANDEMIE.... TOATE PARTIDELE TREBUIE SA CONTRIBUIE LA REZOLVAREA PROBLEMELOR TARII.
ROMANIA
28 Mar 2020

cu 8 spitale regionale terminate nu mai era atata isterie in tara .chiar si acum se bate campii in loc sa se vina urgent cu masuri de constructie a acestor spitale care se dovedesc a fi de siguranta nationala pana la urma.m.a.i. si armata sa aiba pe viitor stocuri de containere ,corturi si echipamente care sa fie folosite in cazuri exceptionale.rezevele statului sa fie pline conform legii.macar politicienii sa invete ceva din aceasta situatie.
BORFAș
28 Mar 2020

Ptr cultura ta de postac"ROMANIA" sa stii ca cel din suceava este regional...si oare ce este acolo??? O simplă răceală cum zice șeful tău!!!... DE CE NU S.A DUS ACOLO ??? Daca are cojones... trebuia să meargă...încă o dovada de ce este sterp
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine