2020-08-03 14:36

Președintele Ungariei îi cere lui Klaus Iohannis să rezolve problema POLUĂRII de pe Tisa și Someș

 |  23:05
Președintele Ungariei îi cere lui Klaus Iohannis să rezolve problema POLUĂRII de pe Tisa și Someș

Preşedintele ungar Janos Ader le-a trimis câte o scrisoare omologilor săi din România, Klaus Iohannis, şi Ucraina, Volodimir Zelenski, în care s-a plâns de cantităţile uriaşe de sticle de plastic şi de alte deşeuri care ajung în Ungaria prin intermediul râurilor Tisa şi Someş, informează marţi agenţia MTI, citată de Agerpres.

Janos Ader le cere celor doi şefi de stat să solicite autorităţilor din ţările lor să rezolve problema.

În scrisorile publicate de Biroul Prezidenţial este menţionat faptul că inundaţiile recente au adus peste graniţă deşeuri care sunt în prezent periculoase din punct de vedere epidemiologic. De asemenea, potrivit sursei citate, deșeurile au impact asupra pescuitului, turismului, faunei şi a florei.

Președintele Ungariei a remarcat că guvernul de la Budapesta s-a adresat în câteva rânduri, fără succes, autorităţilor din ţările vecine. Principala problemă o reprezintă gunoaiele aruncate în luncile inundabile ale râurilor, a adăugat el.

De la începutul anului şi până în prezent, în Tisa s-au acumulat 2.258 de metri cubi de gunoaie, a scris Janos Ader, iar din Someş au fost înlăturate, până la 13 iunie, 938 de metri cubi de deşeuri.

"Consider dezamăgitor faptul că poluarea... nu a încetat'', a mai scris Ader, care a adăugat că deşeurile reprezintă o ameninţare de durată asupra fragilului ecosistem al râurilor. Preşedintele Ungariei a conchis că o astfel de situaţie nu este în conformitate cu standardele europene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-07Parerea ta...

PăDUCHIOșI
08 Iul 2020

Când educația romanului este lipsa, vecini unguri sau sârbi sunt deranjați pe buna dreptate de ipocrizia si nepăsarea romanului. " Cel mai urat lucru este atunci când un un președinte de tara trebuie sa intervină si sa rezolve astfel, astfel de probleme .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz