2019-07-24 10:12

Prețul GAZELOR ne „arde” iar la buzunare. Cu cât ar putea crește din luna APRILIE

 |  14:51
Prețul GAZELOR ne „arde” iar la buzunare. Cu cât ar putea crește din luna APRILIE

După ce va fi liberalizat prețul gazelor de producție internă, la 1 aprilie 2017, prețul gazelor ar putea crește cu până la 10%, a declarat, miercuri, Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivit Agerpres

"În sectorul gazelor naturale vom avea o modificare de preț de la 1 aprilie. Vom avea și procesul de finalizare a pieței reglementate pentru gaze naturale și există posibilitatea ca în acest sector să avem o ajustare în sensul creșterii prețurilor, dar nu considerăm că ar putea să fie de 10%. Considerăm tot la nivelul câtorva procente, până în 10%, credem că nu așa de mult", a spus Havrileț.

Aceasta în contexul în care, în urmă cu două zile, directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak, a declarat, pentru AGERPRES, că prețul gazelor pentru populație s-ar putea majora cu peste 10% de la 1 aprilie.

Potrivit lui Havrileț, scumpirea va veni ca urmare a faptului că prețul gazelor de producție internă, care acum este 60 de lei pe MWh, se va alinia cu prețurile pieței, estimate pentru 68-72 de lei pentru vara următoare.

HAVRILEȚ: „Oricum vine vara, nu se va resimți foarte mult!”

 

Havrileț a mai spus că populația nu va resimți foarte mult această scumpire, întrucât, în perioada verii, consumul de gaze este scăzut.

"Oricum de la 1 aprilie vine sezonul cald și consumul va fi foarte scăzut până în luna noiembrie. Practic, va fi o perioadă de 6-7 luni când vom avea timp să vedem care este coșul de gaze cel mai ieftin pentru consumatorul casnic. Consumatorul casnic are un coș de consum, cu gaze de producție internă, gaze din depozite în timpul iernii și gaze de import. Dacă vom structura coșul astfel încât să avem cel mai mic preț, acest lucru va fi în favoarea consumatorului casnic", a adăugat președintele ANRE.

Practic, populația va consuma cele mai ieftine gaze, indiferent de sursa de proveniență a acestora.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-03-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray