2020-01-26 00:39

Prețul gigacaloriei EXPLODEAZĂ în București. Cât de mare va fi creșterea și cum îi liniștește FIREA pe bucureșteni

 |  13:39
Prețul gigacaloriei EXPLODEAZĂ în București. Cât de mare va fi creșterea și cum îi liniștește FIREA pe bucureșteni

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va dezbate, în ședința din 30 august, un proiect de hotărâre privind avizarea de principiu a majorării cu peste 30% a tarifelor de transport și distribuție a energiei termice practicat de RADET, se arată întru-un comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB).

Municipalitatea precizează însă că modificarea prețului gigacaloriei nu îi va afecta pe consumatorii casnici.

PMB precizează că bucureștenii nu vor plăti mai mult pentru apa caldă și căldură - creșterea de preț va fi suportată de PMB sau prin scăderea cotei de TVA la 5%, conform modificării Legii serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006.

Actualizarea prețului la gigacalorie este imperios necesară, fiind impusă de mai mulți factori, printre care modificarea prețurilor de cumpărare la materiile prime și materiale, aplicarea prețurilor diferențiate pe categorii de consumatori la gazele naturale, majorări ale prețurilor la electricitate, apă sau combustibili, se arată în comunicat.

Cel mai ieftin preț din țară

Potrivit PMB, tariful pentru transportul și distribuția agentului termic nu a mai fost actualizat din 2011, ceea ce a avut drept consecință pierderi economice ale regiei, care au crescut de la an la an, și care au dus la îngreunarea situației sale.

PMB menționează că, potrivit informațiilor postate pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) în documentul denumit "Date privind situația serviciilor publice de alimentare cu energie termică la data de 31.12.2016", în prezent prețul pe gigacalorie plătit de bucureșteni este cel mai mic din țară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-25Parerea ta...

LIBERTATE
25 Aug 2017

Ce poti sa le ceri unor oligofreni.auzi retardul urat cu spume tudode o tine cu accize majorate ca sa distruga de tot oamenii acestei tari.nu mai scapa de lumea de voi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine