2020-04-10 06:14

Preţurile şi tranzacţiile din sectorul imobiliar vor continua să scadă. Stocul de locuinţe noi a ajuns la 13.500 de unităţi, 60% fiind nevândute

 |  19:07
Preţurile şi tranzacţiile din sectorul imobiliar vor continua să scadă. Stocul de locuinţe noi a ajuns la 13.500 de unităţi, 60% fiind nevândute

Stocul de locuinţe în proiectelerezidenţiale de mari dimensiuni din Bucureşti a atins pragul de 13.500 de apartamenteîn luna iunie, iar dintre acestea 8.000 de unităţi sunt încă nevândute,potrivit unei firme de consultanţă imobiliară, care estimează continuareascăderii vânzărilor şi a preţurilor în următoarele 6-12 luni.

"Luândîn considerare evoluţia pieţei rezidenţiale, corelată cu cea a economieinaţionale, nu anticipăm o activitate mai intesă în următoarele 6-12 luni.Estimăm în continuare o uşoară scădere atât a vânzărilor, cât şi a preţurilor,cauzată de tendinţele macroeconomice şi de politicile guvernamentaleimplementate la sfârşitul primului semestru", se arată într-un comunicatal firmei de consultanţă imobiliară Colliers International.

Piaţaîşi va relua creşterea la 3-4 trimestre după revenirea economiei, cândconsumatorii îşi vor recăpăta încrederea în economia naţională şi în piaţarezidenţială, potrivit aceleeaşi surse. Previziunile analiştilor imobiliari sediferenţiază în funcţie de clienţii-ţintă ai fiecărei categorii de proiecte.Astfel, Colliers anticipează ca proiectele care se adresează segmentelor cuvenituri scăzute şi medii vor continua să atragă clienţi, în special datorităpreţurilor practicate, dar şi a TVA de 5%, în timp ce proiectele rezidenţialede lux vor fi nevoite să-şi ajusteze considerabil preţurile de listă.

Lasfârşitul lunii iunie 2010, numărul de unităţi nevândute în Bucureşti a ajunsla aproximativ 8.000 de locuinţe, dintre care 5.400 erau disponibile la vânzaredirect de la dezvoltatori, în condiţiile în care după mai bine de un an nici uninvestitor nu a început vânzările la vreun proiect nou. În primul semestru din2010 s-a lansat un singur proiect de la începutul crizei imobiliare, cu peste200 de unităţi.

Cerereanu a ţinut însă pasul cu livrările din ultimele 18-24 de luni, astfel că stoculapartamentelor livrate, dar nevândute a crescut la 3.700 la sfârşitul primuluisemestru din 2010, de la 2.500 de unităţi înregistrate la finalul anuluitrecut.

În funcţie de categoriile de clienţi-ţintă,aproximativ 77% din vânzările totale realizate în primul semestru din 2010 auvizat proiectele care se adresează populaţiei cu venit scăzut. Ansamblurilecare se adresează clasei medii au generat 16% din totalul vânzărilor.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine