2020-04-05 19:52

Prima suspiciune de coronavirus în Giurgiu

 |  17:28
Prima suspiciune de coronavirus în Giurgiu

O femeie de 39 de ani este primul caz de suspiciune de coronavirus în județul Giurgiu

Potrivit primelor informații, femeia a fost transportată cu izoleta la Institutul Naţional  „Victor Babeş”, după ce s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Județean cu simptome de gripă.

Ea ar fi participat la un curs susținut de un italian, în urmă cu 15 zile - susțin surse, care citează declarații ale prefectului județului.

Oficial, în județul Giurgiu sunt 61 de persoane în autoizolare la domiciliu, după ce s-au întors din zone afectate din Italia și încă nu a fost nevoie de instituirea carantinei pentru nicio persoană.

UPDATE: Într-un comunicat de presă oficial, Prefectura Giurgiu confirmă prima suspiciune de coronavirus:

”Astăzi, 09 martie 2020, o persoană de sex feminin în vârstă de 39 ani s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Giurgiu. Aceasta avea o stare de sănătate alterată și a declarat medicilor că în perioada 23.02 – 24.02.2020 a participat la un seminar desfășurat în Giurgiu, al cărui lector a fost un cetățean italian venit din zona Padova, Italia.

Medicii UPU i-au recoltat acesteia probe pe care le-au trimis la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București.

De asemenea, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vlașca” Giurgiu, în scopul transportării acesteia  cu o izoletă la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București.

Prefectul județului Giurgiu, doamna Aneta Matei a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, la ora 17.30, în vederea stabilirii măsurile ce se impun a fi luate.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine