2020-06-02 15:20

Primăria Capitalei: 23.000 de euro, deplasările în străinătatea ale Gabrielei Firea

 |  13:51
Primăria Capitalei:  23.000 de euro, deplasările în străinătatea ale Gabrielei Firea

P24

Site-ul de licitaţii publice arată că, de la începutul mandatului Gabrielei Firea, deci în ultimele 6 luni, Primăria Capitalei a cheltuit pe deplasările în străinătate circa 23.000 de euro. De departe, cea mai scumpă delegaţie a fost cea din Israel, care a avut loc la începutul lunii noiembrie: 16.000 de euro. Firea susţine că delegaţia s-a deplasat în Israel la invitaţia primarilor oraşelor Tel Aviv şi Ierusalim, ceea ce ar fi presupus ca transportul şi cazarea să fie asigurate de cei doi edili, dar serviciile au fost achiziţionate prin SEAP.

O delegaţie compusă din 7 persoane, cei mai mulţi fiind consilieri personali ai primarului general Gabriela Firea, a cheltuit pe transportul cu avionul, cazarea pentru 3 nopţi la hotel de patru stele (500 de euro pe zi) în Israel, circa 16.000 de euro. Informările oficiale ale Primăriei se refereau la “colaborări în domeniul situaţiilor de urgenţă, principalul subiect al vizitei oficiale in Israel”. În plus, “vizita oficială în Israel a fost făcută la invitaţia primarilor din Tel Aviv şi Ierusalim”. Gurile rele spun că delegaţia a avut scopul finanţării campaniei electorale a PSD, mai ales că, la începutul anului, Firea l-a însiţit pe Dragnea într-o vizită în Israel. Din explicaţiile oferite mai târziu, reiese că efectele vizitei se vor vedea doar pe timpul mandatului Gabrielei Firea, deoarece mare parte din delegaţie a fost formată din consilierii săi personali.

Datele deplasării în Israel

 

Costurile serviciilor de cazare şi transport, potrivit SEAP, au costat Primăria Capitalei 71.568 lei, circa 16.000 euro. Data la care au fost atribuire:  28.10.2016, ofertant Eximtur. Cazarea: Hotel Waldorf Astoria 4 stele, Ierusalim, 3 nopţi,  check-in în 01.11.2016, check-out în 04.11.2016, pentru:  - 2 camere single pentru Lucia-Veronica Salem şi Ciprian-Codrin Prisecaru:  13.538 lei; - 3 camere single pentru Gabriela Firea, Speranţa Clişeru (consilier personal), Ancuţa Sorina Cpmănici (consilier personal): 20.307 lei. - 2 camere single pentru Ligia Gheorghe (consilier personal), Oana Valentina Micu: 13.538 lei. -  1 cameră single, două nopţi: 4.972 lei - pentru Florentina PAPA Transportul - 8 bilete de avion pe ruta Bucureşti - Tel Aviv Israel (Yafo) - Bucureşti - compania TAROM:  19.213 lei. Componenţa delegaţiei

  - Gabriela Firea, primar general - Speranţa Clişeru, director de cabinet al primarului general - Anca Comănici, consilier personal al primarului general cu atribuţii în domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale - Ligia Gheorghe, consilier personal cu atribuţii în domeniul relaţiei cu presa - Veronica Salem, consilier personal al primarului general cu atribuţii în domeniul cultural şi turism - Oana Valentina Micu - inspector de specialitate, Direcţia Afaceri Externe şi Protocol - Florentina Papa, inspector de specialitate, Direcţia Suport Tehnico-Administrativ - Ciprian Codrin Prisecaru, referent Direcţia Suport Tehnico-Administrativ   Explicaţiile edilului

„Persoanele menţionate, având calitatea de consilier personal, au făcut parte din delegaţie avand în vedere tematica discuţiilor care urmau să aibă loc în cadrul întâlnirilor oficiale, respectiv posibilităţile de colaborare pe diferite domenii: sănătate, situaţii de urgenţă, turism, proiecte de asistenţă socială pentru vârstnici, construcţia de locuinţe, start-up-uri, sprijinirea investitorilor români şi israelieni. De asemenea, ceilalţi reprezentanţi ai PMB au asigurat desfăşurarea în bune condiţii a vizitei, făcând parte din structurile PMB cu atribuţii în domeniul organizării şi desfăşurării vizitelor externe. Atât biletele de avion, cât şi serviciile de cazare au fost achiziţionate prin SEAP, cu respectarea strictă a prevederilor legale în vigoare”, se arată în răspunsul solicitat de hotnews.ro. Mai mult, Gabriela Firea a declarat că hotelul a fost ales de ambasadă, pentru a respecta mai multe criterii de securitate.

Ce spunea Gabriela Firea la întoarcerea din Israel

„M-am întors dintr-o vizită oficială făcută în Israel, la invitația primarilor celor mai importante oraş israeliene, Tel Aviv şi Ierusalim, de unde aduc veşti importante. Am discutat, atât împreună cu Ron Huldai, primarul Capitalei Israelului, Tel Aviv, cât şi cu Nik Barkat, primarul din Ierusalim, posibilitatea coopetătii cu Bucureştiul, în mai multe domenii de activitate, în folosul cetăţenilor din ambele ţări. (…) Suntem foarte interesaţi de încheierea unui parteneriat în domeniul sănătăţii. Acest parteneriat ar putea însemna preluarea de bune practici, stagii de perfecţionare pentru medicii români, schimburi de experienţă. La începutul acestui an, am vizitat Israelul, însoţindu-l pe dl președinte PSD Liviu Dragnea, şi am avut întrevederi inclusiv cu ministrul Sănătăţii. Încă de atunci mi-am dorit ca bucureştenii să poate beneficia de tratamente aşa cum beneficiază cetăţenii statului israelian: moderne şi eficiente”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-30Parerea ta...

ION
30 Dec 2016

Nu a fost nimic oficial, sa fim serioși. Si-a dus acoliții si protejații (slugile) in plimbare pe banii bucureștenilor. Sigur ca s-a mimat o invitație, probabil ca a avut loc si o întâlnire scurta. Ca paravan al plimbării. In rest, minciuni a la Firea. O primărița total incompetenta, cu o echipa pe măsura. A facut ceea ce vede la Pandele: prosteală pentru prosti. O nulitate. Nu ma miir ca Dragnea o tratează ca pe o servitoare, pentru ca asta este. Ați văzut-o cat de umila si servita este in prezenta lui? Pe atât de tare regulează si vrea sa fie si ea șefa la Primărie, sa se teama lumea de ea. Iar pentru asta nu se da il laturi de la orice abuzuri. Doar ca toată lumea știe ca este o nulitate cu mulți scheleți in șifonier si nimeni nu se teme. O nulitate care se coafează in birou!!! Primăria este condusă de Speranța Cliseru, numita sconcsul suprem.
BA SE POATE!
03 Ian 2017

Corpul de Control - CANCI! Justiție - CANCI! TOTUL E PE MÂNA LOR...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine