2020-08-03 15:51

Primăria Capitalei, AMENDATĂ de Garda de Mediu cu 100.000 de lei

 |  19:54
Primăria Capitalei, AMENDATĂ de Garda de Mediu cu 100.000 de lei

Primăria București a fost amendă de de Garda de Mediu cu 100.000 lei pentru lipsa Registrului Spațiilor Verzi. În urma unui control făcut de Comisariatul Municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu la Primăria Capitalei, s-a constatat că PMB nu are un Registru al Spațiilor Verzi întocmit conform normelor. Mai mult, administrația locală nu deține nicio informație despre suprafața tipurilor de terenuri din intravilanul localităţii, ce ar fi trebuit să compună acest Registru.

PMB a luat o amendă de 100 de mii de lei de la Garda de Mediu după ce, în urma unui control, comisarii au constatat că municipalitatea nu deține un registru al spațiilor verzi întocmit conform normelor.

Registrul trebuie să inventarieze toate spațiile verzi din oraș și să fie făcut public.

În plus, din datele prezentate, rezultă că suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor este de nici 9 metri pătrați în București, de trei ori mai puțin față de limita impusă de Comisia Europeană.

Gabriela Firea reacționează după amenda primită de la Garda de Mediu. Primarul general al Capitalei spune că sancțiunea este abuzivă și îi cere, în schimb, ministrului Mediului să rezolve problema de pe râul Dâmbovița.

Edilul spune că a făcut deja o sesizare către ministru, dar că nu a primit niciun răspuns.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-04Parerea ta...

PORCONACHE
05 Iul 2020

Dna firea nu prea respecta legea si nici hotararile judecatoresti . In acese conditii dna gabi ti-o dau sus
UN CETATEAN
05 Iul 2020

Garda de Mediu ar trebui sa revizuiasca taierile de copaci din parcuri. Da aprobari de lasa cioate nu arbori Da aprobari pentru restaurante si piscine in parcuri care nu au ce cauta. De asa specialisti ne am saturat.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz