2019-10-14 11:06

 |  13:14

Alexandra Bădiţă, promotoarea terapiei prin scris: „Ascultă-ți gândurile, pune-le pe hârtie și vei realiza că tu deţii controlul asupra vieții tale!”


„Am fost îndrăgostită de scris dintotdeauna, însă activitatea mea în publicitate şi Social Media nu-mi permitea să creez poveştile pe care le aveam în minte, aşa că am mers în paralel cu blogul meu, locul unde scriam despre modă şi călătorii. Aşa am descoperit latura terapeutică a scrisului, iar de aici şi până la cursuri de dezvoltare personală a fost doar un pas. Predau lecţii despre încrederea în sine, curaj, stimă de sine şi, în mare parte, lucrez cu femei aflate în suferinţă”, spune Alexandra Bădiţa – jurnalist, scriitor, life-coach, specialist în publicitate sau, pe scurt, o tânără pentru care nu există „nu se poate”.

Absolventă a Facultății de Jurnalism, urmată de un master în publicitate în București și un altul în Helsinki, Alexandra consideră că scrisul poate fi privit ca pe o călătorie înăuntrul tău, care te ajuta să te descoperi, să te cunoşti, să scoţi la iveală sentimente şi trăiri de care poate nici nu erai conştient. „Poţi începe cu o frază simplă: «Mă simt ...» iar pe linia punctată să completezi cu «trist», «fericit», oricum te simţi în acel moment şi de acolo, tot prin scris, poţi explora sentimentul şi ajungi astfel să înţelegi mai bine ceea ce te frământă, cauzele care au dus la acea stare, metode de vindecare, într-un cuvânt – o mai bună cunoaştere de sine”, spune Alexandra.

Tranziţia de la corporaţie la life-coaching

A descoperit terapia prin scris într-o perioadă a vieţii ei în care avea nevoie de un colac de salvare: „Mă aflam într-o perioadă în care, de mai bine de şase luni, simţeam că mă lupt cu un loc de muncă în care nu eram mulţumită, cu o relaţie în care nu eram fericită, aveam atacuri de panică pe care le ignoram... Făceam lucruri care trebuiau făcute, însă nu aveam habar cine sunt cu adevărat, ce îmi doream cu tot sufletul, ce mă făcea fericită, ce mă făcea să râd... Nu ştiam nimic din toate astea. Am conştientizat că am nevoie de ajutor. Primul pas a fost să elimin tot ceea ce nu mă făcea fericită. Am renunţat la job şi am ieşit din acea relaţie şi m-am concentrat pe acţiuni îndreptate strict spre mine. Univesul mi-a adus în cale fix omul care avea să-mi schimbe viaţa: terapeuta mea, care a ştiut din start cum să mă scoată la lumină. A început prin a-mi da exerciţii de scris şi de la o şedinţă la alta, mă observăm simţindu-mă mai bine. Am simţit atunci că am nevoie de scris, că este un instrument care mă ajută. Anul trecut am lansat platforma „The Guy That”, unde oamenii își pot împartăși poveștile despre relațiile care i-au marcat, fie din perspectiva feminină, fie ca bărbatul care este „the guy that“. Am început să mă documentez despre beneficiile scrisului terapeutic, am intervievat profesori de la universități din Statele Unite, am discutat cu „părintele modern al terapiei prin scris“, prof. James Pennebaker, și am fost fascinată de cercetările pe care le-a făcut în domeniul scrisului terapeutic. Am luat legătura și cu alți autori, am început să susțin ateliere de scris, iar eu am continuat să practic și să testez beneficiile scrisului în combinție cu alte tipuri de terapii alternative”.

„Write Your Way To Happiness”

Experienţele pe care le-a trăit de-a lungul anilor, pasiunea pentru scris, terapia emoţiilor aşternute pe hârtie, toate cumulate au dus la apariţia cărţii „Write Your Way To Happiness” (n.r. - „Scrie-ţi calea spre fericire”), pe care Alexandra Bădiţă a scris-o în limba engleză, o limbă despre care ea susţine că o ajută să-şi exprime mai bine emoţiile. După trei ani în care a locuit în Londra, tânăra s-a întors acasă pentru că a simţit că este momentul potrivit pentru a da mai departe şi altora din experienţele acumulate între timp. „Viaţa este şi despre a da înapoi din darurile pe care le-ai primit, despre a fi recunoscător şi a construi ceva din ceea ce tu ai învăţat. În ultimii trei ani, mi-am creat o zonă de confort în Londra, dar am simţit că este momentul să mă întorc acasă şi să scriu un nou capitol în viaţa mea. Vreau să dau mai departe ideile din carte şi anume că, aşternându-ţi pe hârtie emoţiile şi gândurile, vei realiza că tu deţii controlul, că tu hotărăşti cum arată viaţa ta ți că tu îţi creezi propria realitate. Responsabilitatea pentru propria fericire este a ta şi doar a ta. Fericirea e în noi și în cât de repede reușim să ne întoarcem acasă, acel „acasă“ fiind starea noastră de bine”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray