2020-01-26 01:10

Primăria Capitalei: Bucureştenii îşi pot face buletin şi sâmbătă şi duminică, în contextul alegerilor prezidenţiale

 |  13:42
Primăria Capitalei: Bucureştenii îşi pot face buletin şi sâmbătă şi duminică, în contextul alegerilor prezidenţiale

Bucureştenii îşi pot face buletin şi sâmbătă şi duminică. Primăria Capitalei a anunţat că programul de lucru al serviciilor de evidenţă a persoanelor din Bucureşti a fost prelungit, sâmbătă, între orele 8.00 şi 16.00, şi duminică, între orele 08.00 şi 21.00, pentru alegerile prezidenţiale.

Programul a fost prelungit pentru eliberarea actelor de identitate persoanelor cu drept de vot.

Potrivit sursei citate, cartea de identitate se întocmeşte şi se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului. Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii de identitate este de 7 lei şi se achită la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor din sectoarele 1, 3 şi 6, unităţile CEC Bank în sectorul 5, la oficiile poştale în sectorul 2 şi 4 sau ghişeele direcţiilor de impozite şi taxe locale pentru sector 4.

În situaţiile în care nu pot fi prezentate anumite documente, respectiv certificate de stare civilă sau dovezi cu privire la domiciliu, se va elibera carte de identitate provizorie. În acest caz se vor depune şi trei fotografii de 3/4 cm şi taxa de 1 leu, achitată în acelaşi mod ca pentru cărţile de identitate.

Pentru eliberarea unui nou act de identitate (carte de identitate sau carte de identitate provizorie) ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii actului de dentitate, cetăţenii vor prezenta şi un timbru fiscal în valoare de 5 lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine