2020-01-28 21:02

Primăria Capitalei: Primarul Oprescu bagă instalaţiile de aer şi zgomot în service

 |  21:01
Primăria Capitalei: Primarul Oprescu bagă instalaţiile de aer şi zgomot în service

Instalaţiile de monitorizare a calităţii aerului şi a zgomotului de care primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, este foarte mândru, au nevoie de reparaţii după doar câteva luni de funcţionare. Pentru a achiziţiona aceste servicii, Primăria Municipiului Bucureşti va cheltui aproximativ 600.000 de lei. Deşi a fost achiziţionat în 2011 în parteneriat public-privat, autolaboratorul de măsurare a calităţii aerului va fi reparat doar cu bani de la bugetul local. Mai mult, Primăria Generală are în planul de investiţii un nou autolaborator, deşi în Capitală există 8 staţii de măsurare a calităţii aerului. De asemenea, pentru realizarea hărţilor de calitate a aerului şi, respectiv, de zgomot ale Capitalei, municipalitatea mai plăteşte peste două milioane de lei.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a achiziţionat, în 2011, o autospecială cu instalaţie pentru măsurarea calităţii aerului din Capitală. La aproximativ trei ani distanţă de la data achiziţiei şi după doar câteva luni de activitate efectivă, autospeciala Primăriei Capitalei are nevoie de unele reparaţii.

Service-ul nu este asigurat, în prezent, iar administraţia locală se vede nevoită să achiziţioneze servicii de service şi mentenanţă pentru autolaboratorul de analiză a aerului ambiental. Pentru aceaste servicii Primăria Capitalei vrea să plătească 247.000 de lei. Autolaboratorul de măsurare a calităţii aerului a costat peste un milion de lei fără TVA. Deşi autospeciala a fost cumpărată în parteneriat cu o firmă particulară, cheltuielile de service vor fi suportate de Primăria Capitalei.

Totuşi, primarul general, Sorin Oprescu, şi-a manifestat, în repetate rânduri, mulţumirea faţă de acest sistem, iar municipalitatea are acum în planul de investiţii achiziţionarea unui nou autolaborator. De menţionat că, în Capitală, mai există opt staţii de măsurare a calităţii aerului, puse la dispoziţia administraţiei locale de Ministerul Mediului. De service şi mentenanţă are nevoie şi sistemul de monitorizare acustică al Primăriei Capitalei, pe care administraţia condusă de Sorin Oprescu dă 347.000 de lei.

Planuri şi hărţi strategice

Pentru realizarea “planului de calitate a aerului ambiental din Municipiul Bucureşti”, Primăria Capitalei mai dă aproape 600.000 de lei. De asemenea, municipalitatea mai are de plătit circa 1,5 milioane de lei pentru realizarea “hărţii strategice de zgomot şi a planului de diminuare a zgomotului în municipiul Bucureşti”.

Date concrete

Conform unui stadiu publicat la mijlocul anului 2011 şi în care au fost prelucrate datele obţinute în perioada 2004-2008, Bucureştiul este cea mai poluată Capitală din Uniunea Europeană, ceea ce reduce speranţa de viaţă a locuitorilor din această zonă chiar şi cu peste 22 de luni. Agenţia pentru Protecţia Mediului arată într-un raport pentru anul 2010 că zonele cele mai poluate din regiunea Bucureşti-Ilfov sunt Cercul Militar şi Mihai Bravu. Principala sursă pentru poluarea atmosferică este traficul rutier în proporţie de 70%. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine