2020-02-28 14:32

Primăria sectorului 2 dă 6 milioane de euro pentru reamenajarea a 17 locuri de joacă

 |  16:27
Primăria sectorului 2 dă 6 milioane de euro pentru reamenajarea a 17 locuri de joacă

Primăria sectorului 2vaorganiza la 6 octombrie o licitaţie pentru reamenajarea a 17 locuri de joacă,suma disponibilă fiind de 5,95 milioane euro, conform site-ului guvernamentalde licitaţii publice.

Edilii doresc înlocuirea locurilor de joacăexistente cu "unele noi, moderne, atractive pentru copii şi mult maisigure", iaracolo unde există echipamente moderne, în bună stare defuncţionare, acestea "se vor păstra, reabilita şi integra în locul dejoacă".

Locurile de joacă nu vor fi utile doar pentrucopii,dau asigurări cei de la sectorul 2."Prin amenajareaacestora se creează oportunităţi astfel încât locuitorii să intre în contact cusemenii lor, iar conştientizarea cu privire la problemele de comunităţii săcrească". Pentru reamenajarea locurilor de joacă au fost alesecinciteme (maritimă, forestieră, medievală, preistorică şi metalică), astfel căanumite echipamente şi complexe de joacă vor fi confecţionate ţinându-se contde aceste lucruri. Tema metalică va fi prezentă în locurile de joacă din sectorunde sunt cele mai mari riscuri pentru vandalizarea lor. "Echipamentelevoravea un schelet exclusiv metalic, cu o structură de asemenea metalică,iar panourile laterale şi alte elemente vor putea utiliza materialealternative, dar deosebit de rezistentela exploatare accentuată, la focşi lavandalism", se arată în caietul de sarcini.

Tema maritimă (acvatică, nautică)va fiutilizată la locurile de joacă dinapropierea unui lac, a unui parc sau înlocuri cu fântâni arteziene. "Echipamentele de joacă vor trebui să aibăforme clare şi sugestive de vaporaşe, figurine maritime, submarine,iarculorile predominantevor fi albastru, verde şialb", estecerinţa edililor.

Tema forestieră (naturală, pădure) va fiimplementată înlocuri cu zone verzigeneroase. Echipamentele dejoacă vor fi proiectate în culorile verde, cafeniu, cu forme neregulate,asimetrice, care să imite verdeaţa, scoarţa copacilor şiculoarea florilor(roşu, galben, albastru).

La tema medievală (castel), echipamentele dejoacă voravea motive cu trimitere la Evul Mediu şi la castelele deatunci. "Panourile vor fi prevăzute cu cruci sau diferite steme regale, cuferestre mici, acoperişurile vor semăna cu cele ale vechilor castele, turnurilevor aduce a turnuri medievale şi vor arbora diverse drapeluri sausteaguri", se arată în caietul de sarcini.

La tema preistoricăse vaurmări"crearea unui loc de joacă care să aibă în prim-plan un echipament complexgen animal preistoric, urmând ca această idee sa fie întărită de alte elementece alcătuiesc locul de joacă".

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine