2019-10-15 00:11

Primăria Sectorului 6 a plătit peste 10.000 de euro pentru patru brazi

 |  19:31
Primăria Sectorului 6 a plătit peste 10.000 de euro pentru patru brazi

Primăria Sectorului6 a dat peste 400 de milioane lei vechi, fără TVA (aproximativ 10.000 de euro),pentru achiziţionarea a patru brazi. Suma cheltuită de primăria condusă deCristian Poteraş nu include şi costurile pentru decorarea brazilor. Experţiidin domeniu susţin că suma de bani oferită pentru cei patru brazi este foartegreu de justificat, iar arborii ar trebui să fie de cel puţin două ori maiînalţi decât cei amplasaţi în sectorul 6 al Capitalei. Cu toate acestea, CristianPoteraş susţine că brazii au fost achiziţionaţi “la preţul pieţei.

În plină criză, când tot mai mulţi români renunţă latradiţionalul brad de Crăciun şi la excursii de sărbători, Primăria Sectorului6 din Bucureşti demonstrează că problemele economice nu afectează toateinstituţiile publice. Instituţia condusă de Cristian Poteraş a achiziţionatpatru brazi de lux, la un preţ de peste 100 milioane de lei vechi bucata. Braziiau sub 6 metri înălţime şi vor fi amplasaţi, potrivit reprezentanţilor primăriei,în patru dintre cele mai importante zone ale sectorului 6. “Costulbrazilor achiziţionaţi în acest an este de 41.800 de lei fără TVA. Operatoruleconomic care a livrat brazii în acest an este SC Data Incorporated SRL. Aufost achiziţionaţi patru brazi. Cei patru brazi au fost amplasaţi în: ParculCrângaşi, Drumul Taberei, Primăria Sector 6 şi Bdul Geniului”, ne-au declaratoficialii Primăriei Sectorului 6.

Reprezentanţiifirmei ce s-a ocupat de amplasarea brazilor ne-au explicat că arborii au fost importaţidin Danemarca.

Decealaltă parte, contactat de redacţia noastră, primarul sectorului 6, CristianPoteraş, a declarat că brazii au fost achiziţionaţi “la preţul pieţei” şi că în nici un caz nu aufost aduşi din Danemarca.

Braziinu au fost împodobiţi încă, dar pentru decorarea acestora vor fi folosite şiinstalaţii achiziţionate anul trecut. “Înmomentul de faţă, nu vă putem da o cifră cu privire la suma ce urmează a fiplătită pentru împodobirea acestor brazi, deoarece lucrările sunt în derulare.Vă putem comunica totuşi faptul că se vor utiliza echipamente achiziţionate înanii anteriori. Firma care se va ocupa de împodobirea şi iluminarea braziloreste asocierea dintre SC Proms Concept Group SRL - SC Financco Consulting SRL -SC Smart Development CO SRL, care a fost desemnată câştigătoare la procedura deachiziţie”,ne-au mai explicat reprezentanţii Primăriei Sectorului 6.

Nu e vinovat cel care cere,ci cel care dă

Specialiştiiîn silvicultură susţin că este foarte greu de justificat suma de peste 10.000de lei, cheltuită pentru un brad. “Lanoi, nu sunt brazi de asemenea dimensiuni (6 metri înălţime) pentru vânzare. Unmolid cu înălţimea de 6 metri să vinde cu 500-800 de lei. Brazii de aceeaşiînălţime, importaţi, ar trebui să coste cu maxim 30-40% mai mult. Din punctulmeu de vedere, nu ar trebui să se ajungă la 10.000 de lei pentru un brad. Eu nuam văzut aşa ceva. Poţi să ceri oricât de mult dacă găseşti pe cineva care săplătească. Un brad de 10.000 de lei ar trebui să fie înalt de cel puţin 10-15metri şi să fie bogat. Un astfel de cost nu ar putea să fie justificat decâtprin achitarea transportului şi probabil a cheltuielilor de tăiere a bradului.Sunt necesare macarale. E greu de justificat un astfel de preţ”, ne-a declarat preşedinteleAsociaţiei Administratorilor de Păduri, Dorel Fechete.

Totuşi,brazii au fost transportaţi şi montaţi şi cu ajutorul Administraţiei DomeniuluiPublic Sector 6.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray