2019-10-14 23:44

Primăria vrea putere absolută în privinţa reclamelor amplasate în oraş

 |  19:18
Primăria vrea putere absolută în privinţa reclamelor amplasate în oraş

Amplasareamijloacelor publicitare pe domeniul public sau privat al Capitalei se va facedoar după organizarea de licitaţii de către Primăria Municipiului Bucureşti, searată în regulamentul pentru autorizarea şi construirea reclamelor, care va fidezbătut vineri de consilierii generali.

Licitaţiileprivind numărul şi dimensiunile construcţiilor publicitare şi distanţele dintreacestea vor fi organizate în baza unor studii de amplasament întocmite deDirecţia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Capitalei,conform regulamentului. Pentrureclame amplasate în zona drumurilor publice,vafinecesar ca solicitantul să obţină avizul Comisiei Tehnice de Circulaţiedin cadrul municipalităţii. De asemenea, noul regulament prevede ca reclamelepe monumentele din Bucureşti sau pe clădirile cu statut de monument istoric săfie interzise. De asemenea, nu vor mai putea fi amplasate reclame pe imobilereprezentând sedii ale autorităţilor publice, cu excepţia afişajelor princarese anunţă activitatea desfăşurată în interiorul sediilor.

Proiectulregulamentului a mai fost pe ordinea de zi a Consiliului General alMunicipiului Bucureşti (CGMB) la sfârşitul lunii septembrie,însănua fost discutat. Motivul a fost acela că ministrul dezvoltării regionale şi turismului,Elena Udrea,i-a trimis primarului general Sorin Oprescu o scrisoare princare cerea ca respectivul proiect să nu mai fie supus la vot în şedinţa CGMB,deoarece instituţia pe care o conduce va elabora un regulament valabil la nivelnaţional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-02-14Parerea ta...

TEODOR
15 Dec 2010

E mai bine asa!O coordonare ,la nivel de municipiu trebuie sa existe!Nu fiecare sector,dupa cum ii e pofta!Sa speram ca domnii din Consiliul General vor fi de acord cu Sorin Oprescu:fara panouri publicitare in Centrul Vechi!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray