2019-08-17 18:48

Primărie AMENDATĂ din cauza GUNOAIELOR

 |  09:10
Primărie AMENDATĂ din cauza GUNOAIELOR

Garda de Mediu a amendat o Primărie din cauza gunoaielor care zac pe străzi de două săptămâni. Se întâmplă în Mehedinţi, la Orşova, unde gunoiul din oraş nu a mai fost adunat de ceva vreme, după ce operatorul de salubritate a refuzat să mai facă acest lucru. Acesta a cerut majorarea tarifelor pentru acest serviciu, lucru care a fost refuzat de către municipalitate.

Oficial, SC Floricola SA, operatorul de salubritate din Orşova, a anunţat că din 18 ianuarie nu mai ridică gunoiul din oraş, însă consilierii locali spun că operatorul nu şi-a mai îndeplinit îndatoririle de mai mult timp. „Floricola a trimis o adresă, acum, în ianuarie că începând cu data de 18 ianuarie nu mai ridică gunoiaele, dar deja de 10 zile, din 7 ianuarie sau 8 ianuarie nu le mai ridicase deloc”, a declarat pentru Mediafax Adrian Cican, consilier local.

Operatorul de salubritate spune că nu îşi permite să suporte din bugetul propriu taxa pe depozitarea deşeurilor la groapa de gunoi, în valoare de 80 de lei/ tonă, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2017 şi cere ca aceasta să fie plătită de populaţie. „Atât timp cât primarul Orşovei refuză să pună în discuţie în Consiliul Local şi să aprobe această taxă ca să fie implementată în preţul de colectare, este imposibil să ridicăm acest gunoi. Nu sunt surse financiare care să acopere acea taxă”, a spus presei Constantin Popescu, managerul firmei Floricola.

La începutul săptămânii, primarul Orşovei, Marius Stoica, a somat, pe Facebook, operatorul de salubritate să ridice gunoiul din oraş. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar Garda de Mediu a demarat verificări. „Am avut un control al Gărzii de Mediu şi le-am explicat situaţia. Dumnealor au constatat şi ei că nu s-au ridicat gunoaiele de la populaţie, nu de pe domeniul public şi privat unde eu aş fi în culpă. Nu ştiu dacă risc eu amendă, riscă mai degrabă operatorul care se află sub contract iar acesta refuză sistematic să ridice gunoaiele”, a declarat presei Marius Stoica, primarul Orşovei.

Deşi edilul nu se consideră responsabil, Garda de Mediu are o altă opinie şi a sancţionat Primăria cu 50.000 lei.„Primăria are obligaţia să asigure salubrizarea oraşului, prin serviciu propriu, prin parteneriate, prin cine vor ei. Sunt foarte multe gunoaie şi nu tolerăm aşa ceva. Pe lângă amendă sunt obligaţi să ridice gunoiul în cel mai scurt timp. Altfel, îi amendăm din nou”, a precizat pentru Mediafax, Cătălin Tutilescu, comisar şef al Gărzii de Mediu Mehedinţi.

Din tot acest conflict dintre Primărie şi operatorul de slaubritate au de suferit localnicii: „Noroc că e frig şi nu a intrat gunoiul în puterfacţie. Altfel nu am mai fi putut suporta mirosul”, spun oamenii. În prezent, orşovenii plătesc pentru serviciul de salubritate 7,34 lei pe lună.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray