2019-11-12 21:22

PRIMARII municipiilor, după întâlnirea cu DĂNCILĂ pe tema bugetului: „Pierdem bani, așteptăm rapid o soluție...”

 |  17:07
PRIMARII municipiilor, după întâlnirea cu DĂNCILĂ pe tema bugetului: „Pierdem bani, așteptăm rapid o soluție...”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut, miercuri, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, că, prin proiectul de buget, municipalitatea bucureşteană pierde 80 milioane de euro şi a făcut apel la prim-ministru să găsească o soluţie.

"În ceea ce priveşte Primăria Capitalei, potrivit proiectului de buget, noi pierdem aproape 80 de milioane de euro exact în acest an în care ar trebui să achităm creanţa ELCEN, în jur de 230 milioane de euro, când demarăm construirea spitalului metropolitan doar din surse proprii şi când achităm cele 400 de autobuze Euro 6. De aceea, am făcut apel la doamna prim-ministru. I-am explicat toate facturile pe care trebuie să le achităm anul acesta. (...) Deşi Primăria Capitalei pare că are un buget mare, atunci când îl raportezi la cheltuielile pe care trebuie să le facem pentru a creşte calitatea vieţii, şi în Bucureşti banii sunt foarte puţini. Aşteptăm de la doamna prim-ministru o reacţie. (...) Sperăm ca după şedinţa de Guvern să dea un răspuns în ceea ce priveşte toate procentele pentru primăriile din ţară şi pentru Primăria Capitalei care are o pierdere de 80 milioane de euro, o pierdere foarte mare, o pierdere consistentă. Nu aş vrea să ne considerăm pedepsiţi!", a spus Firea, potrivit Agerpres. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a afirmat că administraţiile locale pierd sume importante raportat la bugetul pe care l-au avut în 2017, prin faptul că nu se vor mai plăti de la buget prestaţiile sociale şi vor fi lăsate în seama bugetelor locale. "Spre deosebire de 2017, municipalităţile, primăriile primeau 41,75% din impozitul pe venit. Pentru a compensa scăderea de la 16 la 10%, pierderile aferente primăriile, ar fi trebuit să primească un procent de 67%. Este o chestiune matematică. Noi ne-am asumat o pierdere de 7 puncte procentuale şi ne-am declarat mulţumiţi şi cu 60%, lucru care a fost acceptat de către doamna prim-ministru şi domnul ministru de Finanţe. Pe cale de consecinţă, este o problemă rezolvată. Dânşii ne-au spus, în schimb, că urmează să nu mai cuprindă în buget anumite sume care contribuiau la povara socială referitor la însoţitori, la zona socială şi care era suportată din TVA, dânşii au spus că iau în calcul să nu. Le-am explicat că primăriile vor fi foarte afectate de acest lucru şi că este o pondere semnificativă în buget. Dânşii au rămas să analizează şi sperăm ca în cursul zilei de astăzi să ne dea vestea cea bună", a explicat Negoiţă. O delegaţie a Asociaţiei Municipiilor din România s-a întâlnit miercuri la sediul Guvernului cu premierul Viorica Dăncilă pentru a discuta pe tema proiectului legii bugetului pe 2019. Din delegaţie au făcut parte preşedintele AMR, Robert Negoiţă, primar al Sectorului 3, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarii municipiilor Cluj-Napoca, Ploieşti, Arad, Emil Boc, Adrian Dobre, respectiv Gheorghe Falcă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-30Parerea ta...

ANONIM
30 Ian 2019

Ai luat destul de la jmenul cu autobuzele , limba lata
ANONIM
30 Ian 2019

Cum pierde bani...si acum risipeste banii bucurestenilor cu ghirlande de lumini pe strazi ...iar asa zisele concerte publice?? Sau articulatele ce merg goale la aeroport?? Sictir moldoveanco ....si de asemenea traseistului de vice primar ce latra la televizor ...el a recunoscut ca latră, deci e javră...zice ca sta pe strazi...dar asta e menirea lui de maidanez...oare s.a uitat pe strazi sa vada cata mizerie este dupa ploaia inghetata ??? Oare l.a obligat cineva sa se bage la primarie ??? Banul primeaza in toate si acum se vaita la tv urland ca un disperat ...tot asa urla si cand a facut traseism politic...NISTE JAVRE ...UN OM NORMAL NU SE BAGA IN POLITICA SI PRIMARII
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray