2020-04-05 18:27

Primarul din Focșani vrea să închidă orașul în caz de CORONAVIRUS

 |  22:34
Primarul din Focșani vrea să închidă orașul în caz de CORONAVIRUS

Primarul orașului Focșani a declarat că este hotărât, în cazul în care va apărea un caz confirmat de coronavirus, să închidă oraşul pentru „a-şi proteja cetăţenii”.

„Nu se iau măsurile drastice care s-ar impune în acest moment, fac apel la autorităţi să ia măsuri radicale pentru a proteja populaţia”, a spus el.

„Dacă apare o singură persoană infectată cu coronavirus închid oraşul, iau cele mai drastice măsuri. Vreau să-mi protejez cetăţenii, indiferent de ce se spune la nivel naţional, pentru că nu e posibil să fim indiferenţi la asemenea situaţii, ieri am fost în spitalul din Focşani şi am discutat cu ei, în spital sunt pregătiţi şi nu prea.

În afară de un triaj şi să trimită pacienţii la Matei Balş nu pot face nimic. Ministrul Sănătăţii ar trebui nu să se gândească la anticipate, ci la măsurile care trebuia luate până acum, la stocurile de dezinfectante care trebuia să fie în toată ţara”, a declarat marţi primarul din Focşani, Cristi Misăilă.

El a atras atenţia că autorităţile centrale nu ar lua toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina apariţia cazurilor de coronavirus, cu care Italia se confruntă deja, potrivit News.ro.

„Aş fi făcut un filtru drastic, un triaj, la toate intrările in ţară, în vămi, aeroporturi. Din păcate, ajung în continuare cetăţeni din Italia în oraşe şi nimeni nu ştie nimic de ei. E foarte alarmant. Nu se iau măsurile drastice care s-ar impune în acest moment, fac apel la autorităţi să ia măsuri radicale pentru a proteja populaţia”, a mai spus Misăilă.

În Vrancea, 12 persoane care au călătorit în străinătate în zone apropiate de focare de coronavirus sunt izolate la domiciliu, fiind monitorizate telefonic de epidemiologii din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine